Η υπόθεση υποκλοπών και τα αντίγραφα της δικογραφίας

Η υπόθεση υποκλοπών και τα αντίγραφα της δικογραφίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση των πολιτικώς εναγόντων στην υπόθεση των υποκλοπών έχει προκαλέσει η απόφαση του εισαγγελέα Εφετών κ. Μιλτιάδη Ανδριωτέλλη να μην τους χορηγήσει αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί και -μετά το πέρας της ανάκρισης- εκκρεμεί ενώπιόν του.

Δύο πολιτικώς ενάγοντες, διά του συνηγόρου τους κ. Αντ. Βγόντζα, προσέφυγαν στο Συμβούλιο Εφετών καταγγέλλοντας την απόρριψη σχετικών αιτήσεών τους από τον εισαγγελικό λειτουργό και υποστηρίζοντας ότι αποτελεί δικαίωμά τους ως πολιτικώς ενάγοντες στην υπόθεση να λάβουν γνώση και να μελετήσουν τη δικογραφία.

Οπως αναφέρεται στην προσφυγή που κατέθεσαν οι κ. Β. Κατσικέας και Ν. Πανταζοπούλου, αρχικώς ο εισαγγελέας, στον οποίον είχε ανατεθεί η εποπτεία της ανάκρισης που διενεργείτο, είχε δεχθεί να τους χορηγήσει αντίγραφα.

Ωστόσο, εν συνεχεία η δικογραφία ανετέθη στον κ. Ανδριωτέλλη, ο οποίος απέρριψε τις αιτήσεις τους με το σκεπτικό ότι «στο παρόν στάδιο (σ.σ. περάτωση της ανάκρισης) δεν δικαιούνται αντιγράφου οι αιτούντες μη ισχυούσης της εγκρίσεως περί χορηγήσεώς τους από τον εισαγγελέα Εφετών κ. Ρέββα ως αναρμοδίως επιληφθέντος».

Στην ίδια προσφυγή επισημαίνεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο εφέτης ανακριτής κ. Π. Πετρόπουλος ουδέποτε κάλεσε τους πολιτικώς ενάγοντες προκειμένου να λάβει κατάθεσή τους και να τους χορηγήσει αντίγραφα της δικογραφίας. Περαιτέρω αναφέρουν ότι είναι αντίθετοι με την ολοκλήρωση της ανάκρισης χωρίς την απαγγελία κατηγοριών προς τους δράστες των υποκλοπών, οι οποίοι, παρά τη μακρά ανακριτική διαδικασία, παρέμειναν άγνωστοι.

Καταλήγοντας, ζητούν από το δικαστικό συμβούλιο τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης και τη χορήγηση αντιγράφων της δικογραφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή