Καραμανλής -Μέρκελ για συνεργασία

Καραμανλής -Μέρκελ για συνεργασία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έμπρακτη συμπαράστασή τους προς την Ελλάδα και τον κ. Κ. Καραμανλή προσφέρουν Ευρωπαίοι ηγέτες, ενόψει και της εκλογικής μάχης της 16ης Σεπτεμβρίου.

Χθες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Ανγκελα Μέρκελ ενώ σαφής ήταν και η υποστήριξη από το Γάλλο Πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί. Η χθεσινή επικοινωνία Καραμανλή – Μέρκελ πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου και αφορούσε στην πολιτική προστασία και τη συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Η Ελλάδα πρωτοστατεί για τη συγκρότηση ευρωπαϊκής ομάδας άμεσης επέμβασης που θα παρέχει συνδρομή σε όποια χώρα αντιμετωπίζει κινδύνους και ως βασικός σύμμαχος εμφανίζεται η Γαλλία. Ο κ. Νικολά Σαρκοζί που υποδέχθηκε τους Γάλλους πυροσβέστες που βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι πολλές εκ των πυρκαγιών «φαίνεται ότι ήταν αποτέλεσμα εγκληματικών ενεργειών». Επισήμανε πως «τέτοιες κρίσεις υπενθυμίζουν την ανάγκη να οργανωθεί η Ευρώπη ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί μαζικά και γρήγορα» και πρόσθεσε πως «η Ευρώπη οφείλει να αποδώσει την ύψιστη προσοχή στην προστασία του εδάφους και των πληθυσμών της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή