ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΤΗΣΕΙΣ… ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

Οι θέσεις «Ο.Α.» που δόθηκαν στα κόμματα

Τις κενές θέσεις όλων των δρομολογίων εσωτερικού από Αθήνα προς την περιφέρεια με επιστροφή διέθεσαν στα πολιτικά κόμματα οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές» με βάση την απόφαση της διακομματικής επιτροπής, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Συνολικά διατέθηκαν 32.228 θέσεις για την περίοδο 12 ώς 19 Σεπτεμβρίου 2007. Οι διαθέσιμες θέσεις κατανεμήθηκαν κατ’ αναλογία ποσοστού των κομμάτων στις προηγούμενες εκλογές και ως εκ τούτου η Νέα Δημοκρατία πήρε 14.632 θέσεις, το ΠΑΣΟΚ 13.052 θέσεις, το ΚΚΕ 1.901 θέσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ 1.064 θέσεις. Η διακίνηση των ετεροδημοτών των κομμάτων γίνεται από συγκεκριμένα πρακτορεία ταξιδίων, τα οποία ορίστηκαν από τα κόμματα και γνωστοποιήθηκαν εγγράφως στις ΟΑ, ενώ ισχύει και έκπτωση σε ποσοστό 15%.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΦΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Απόρριψη από το ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε χθες την προσφυγή του δημάρχου Πειραιώς κ. Π. Φασούλα, ο οποίος ζητούσε να ανακληθεί η απόφαση του περιφερειάρχη κ. Χ. Μανιάτη για την επιλογή των χώρων που θα «στηθούν» τα εκλογικά κέντρα των δύο μεγάλων κομμάτων. Κατά το ανώτατο δικαστήριο δεν προσδιορίζεται από τον κ. Φασούλα η «βλάβη που υφίσταται» το κόμμα του από την κατάληψη του χώρου στον οποίον έχει εγκαταστήσει η Ν.Δ. το εκλογικό της κέντρο. Επίσης, κρίθηκε ότι δεν παραβιάζεται η αρχή της ισότητας, καθώς και οι δύο χώροι είναι παρόμοιων διαστάσεων και προσιτοί στο κοινό.

ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Η προστασία των μαθητών

Δέσμη μέτρων που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών ανακοινώθηκαν χθες. Η διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. προς όλες της αστυνομικές υπηρεσίες θα τεθεί σε ισχύ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μεταξύ άλλων, προβλέπει εντατική επιτήρηση των σχολείων, των γύρω χώρων, και όπου αλλού συχνάζουν μαθητές. Ειδικότερα, σύμφωνα με την οδηγία, θα πραγματοποιούνται περιπολίες κοντά σε σχολεία για τον έλεγχο πρόσβασης εξωσχολικών στοιχείων και αποφυγή πρόκλησης φθορών, έλεγχοι σε καταστήματα τροφοδοσίας μέσα και έξω από σχολεία, αυστηροί έλεγχοι σε καφετέριες και κέντρα διασκέδασης. Επιπλέον, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και σε χώρους που επισκέπτονται μαθητές κατά τη διάρκεια των εκδρομών. Εκτός από τα καθαρώς αστυνομικά μέτρα, η ΕΛ.ΑΣ φιλοδοξεί -στην ίδια κατεύθυνση- να αποκτήσει ένα διαρκές δίαυλο επικοινωνίας με τα σχολεία, την τοπική κοινωνία, τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας και άλλους φορείς. Παρά το φιλόδοξο του εγχειρήματος πάντως, εκφράζονται απορίες για την επάρκεια καθώς δεν έχει διευκρινιστεί το πώς θα εξασφαλιστεί το αναγκαίο έμψυχο δυναμικό για τα παραπάνω..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή