Δρακόντεια μέτρα λόγω της ΔΕΘ

Δρακόντεια μέτρα λόγω της ΔΕΘ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απροσπέλαστο θα είναι από σήμερα στις 4 μ.μ. το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω των μέτρων που θα λάβει η Αστυνομία για την τήρηση της τάξης. Η Τροχαία λόγω των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην 72η ΔΕΘ, καθώς και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ 2.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε όλο το κέντρο της πόλης κατ’ εφαρμογήν του σχεδίου που έχει εκπονήσει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ουδεμία ανοχή στις μολότοφ αλλά και μη χρήση χημικών από την Αστυνομία», ζήτησε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βασίλης Φλωρίδης. Απαντώντας, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης τόνισε πως κάτι τέτοιο είναι και ο στόχος της Αστυνομίας και «αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα γίνουν έκνομες ενέργειες. Θα προστατέψουμε την πόλη και γι’ αυτό είμαστε σε επαφή με όλους εκπροσώπους των φορέων, θα υπάρξουν σύνδεσμοι μαζί τους που θα τους ενημερώνουν και θα τους ενημερώνουμε για το κάθε τι». Επίσης, ο κ. Δημοσχάκης διευκρίνισε ότι «όλες οι προανακριτικές μας πράξεις, όλες οι ενέργειές μας θα είναι σύμφωνα με το νόμο και σύμφωνα με τις οδηγίες των εισαγγελικών αρχών».

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αρνήθηκε να σχολιάσει την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ συνδικαλιστών της Αστυνομίας εξαιτίας της απόφασης της Ενωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης να μη συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ αλλά επιπλέον να βιντεοσκοπούν και να φωτογραφίζουν τη διαδήλωση. Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης κ. Γιώργου Αναστασιάδη πως η καταγραφή των διαδηλώσεων είναι πάγια τακτική τους και γίνεται για λόγους προστασίας των αστυνομικών από τυχόν κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας. Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) επανέλαβε με σκληρά λόγια και χθες την αντίθεση με το συνδικαλιστικό όργανο της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή