ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΟΚΑΝΑ

Εναλλακτική θεραπεία χρηστών σε αγροκτήματα

«Πράσινη παρέμβαση» είναι το νέο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ για εναλλακτική θεραπεία εξαρτημένων ατόμων από ναρκωτικές ουσίες. Ειδικές μονάδες σε αγροκτήματα όπου θα καλλιεργούνται βιολογικά προϊόντα, θα δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην χρήστες και σε υπό θεραπεία εξαρτημένα άτομα για καθημερινή απασχόληση. Οι «πράσινες» μονάδες θα λειτουργήσουν εντός του επόμενου έτους αρχικά στην Ξάνθη και εν συνεχεία στην Κατερίνη σε εκτάσεις της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου. Αυτό ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Κωνστ. Μπάλλας, με αφορμή την ολοκλήρωση της μονάδας υποκατάστασης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η λειτουργία της οποίας θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές.

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΑ «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ»

Ευθύνες στην πολεοδομική υπηρεσία

Στην πολεοδομική υπηρεσία του Δήμου της Αθήνας επιρρίπτει ευθύνες ο νομάρχης Αθηνών κ. Γ. Σγουρός για την αδειοδότηση των αμφισβητούμενης κυριότητας υπαίθριων χώρων στάθμευσης στην περιοχή «Κουντουριώτικα». Ο κ. Σγουρός διευκρινίζει ότι η εταιρεία «Δ&Δ Γκιούλης Ο.Ε.» έτυχε άδειας ίδρυσης και λειτουργίας από τη νομαρχία Αθηνών το 2000 (ανανεώθηκε έως το 2009) προσκομίζοντας βεβαιώσεις για τη χρήση γης από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία του δήμου. Για το δεύτερο οικόπεδο, που προοριζόταν επίσης για χώρος στάθμευσης στην ίδια περιοχή, η εν λόγω εταιρεία έλαβε μόνο άδεια ίδρυσης με πιστοποιητικά που βεβαίωναν τη χρήση γης και εξεδόθησαν επίσης από το πολεοδομικό γραφείο του Δήμου της Αθήνας.

ΘΑΝΑΤΟΣ 24ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

ΕΔΕ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Ενορκη Διοικητική Εξέταση διετάχθη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, για τη διευρεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατο 24χρονης που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε διορθωτική επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα της μύτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη παρουσίασε επιπλοκές κατά τη διαδικασία της αναισθησίας για την επέμβαση και χρειάστηκε να εισαχθεί σε ΜΕΘ, όπου και κατέληξε έπειτα από λίγες ημέρες. Οι ακριβείς αιτίες του θανάτου της αναμένεται να διευκρινιστούν από τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠ

Υποτροφίες σε πυρπαθείς

Είκοσι ετήσιες υποτροφίες προσφέρει σε πρωτοεισαχθέντες σπουδαστές, οι οικογένειες των οποίων διαμένουν μόνιμα σε πυρόπληκτες περιοχές και υπέστησαν τις συνέπειες των πυρκαγιών, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Για τις υποτροφίες θα διετεθεί το ποσό των 96.000 ευρώ, ενώ η επιλογή των σπουδαστών που θα τις λάβουν θα γίνει με ενιαία κριτήρια που θα καθοριστούν από την πρυτανεία του ΕΜΠ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Ψυχικές διαταραχές και εξομολόγηση

Η αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών στο πλαίσιο της εξομολόγησης των πιστών είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος (έναρξη 8 π.μ.) Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι κληρικοί των μητροπόλεων της Πελοποννήσου (στους οποίους απευθύνεται) θα ενημερωθούν σχετικά με τη σχέση της αμαρτίας και των ψυχικών διαταραχών, τη διάκριση των ανθρώπων που βρίσκονται σε κρίση μέσα από την εξομολόγηση, το πώς επηρεάζει η κατάθλιψη το περιεχόμενο της εξομολόγησης, αλλά και την ενοχή που αγγίζει τα όρια της ψυχικής νόσου κατά την άσκηση της εξομολόγησης.

ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΤΑΝ

Παραδόθηκε οικειοθελώς

Σκότωσε τον νεαρό φίλο της επειδή δεν άντεχε τη συνεχόμενη κακοποίηση και την οικονομική εκμετάλλευση. Αυτό υποστήριξε 55χρονη, η οποία φέρεται ως δράστης της δολοφονίας 25χρονου Αλβανού, με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση. Ειδικότερα, τη νύχτα της Πέμπτης, αφού περίμενε να αποκοιμηθεί το θύμα στο σπίτι της, στους Αγίους Αναργύρους, η γυναίκα με ένα πιστόλι και τον πυροβόλησε μια φορά στο κεφάλι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στη συνέχεια πήγε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή