Αγώνας δρόμου πριν από τα πρωτοβρόχια

Αγώνας δρόμου πριν από τα πρωτοβρόχια

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνα δρόμου να προλάβουν τις πρώτες δυνατές βροχοπτώσεις καταβάλλουν τα συνεργεία στις πυρόπληκτες περιοχές, που πραγματοποιούν αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. Εως το τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Πάρνηθα, τον Υμηττό και την Πεντέλη, ενώ στην Πελοπόννησο ξεκίνησαν προ ημερών, με προτεραιότητα σε παραποτάμιες και παραρεμάτιες περιοχές. Στόχος των συνεργείων, να προλάβουν να οχυρώσουν τις περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα, ιδίως όσες παρουσίασαν προβλήματα με διαβρώσεις και κατολισθήσεις πριν από την καταστροφή.

Η επιχείρηση κατασκευής κορμοδεμάτων και κλαδοπλεγμάτων, καθώς και μικρών φραγμάτων στα ρέματα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Πάρνηθα για τέταρτη συνεχή εβδομάδα. Το έργο έχουν αναλάβει 350 εξειδικευμένοι δασεργάτες, 100 από τους οποίους βρίσκονται ήδη στην περιοχή της Ηλείας. Σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ, τα έργα στην Πάρνηθα, αλλά και στην Πεντέλη και τον Υμηττό κινούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και αναμένεται εκτός απροόπτου να ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα.

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται τα συνεργεία στα αντιπλημμυρικά έργα στην Πελοπόννησο, με τον φόβο επερχόμενης φθινοπωρινής νεροποντής. Οι εργασίες βρίσκονται στα πρώτα τους στάδια στην Ηλεία αλλά και στην Εύβοια: την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν αντιπλημμυρικά έργα στον Κλαδέο ποταμό στην Αρχαία Ολυμπία, στον Ακίδα ποταμό στη Ζαχάρω και στον Σοχιά Αμαλιάδας. Στην Εύβοια έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στα ρέματα Μανικιάτη, Νηλέα και Αλιβερίου. Στο προκαταρκτικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στον ποταμό Ξερίλα στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στα ρέματα Ράχιανης, Ασωπού και Ζαπαντίου στην Κορινθία, στο Νέδωνα ποταμό στη Μεσσηνία και στον Ευρώτα ποταμό στη Λακωνία. Την κατασκευή των έργων έχουν αναλάβει μεγάλες κατασκευαστικές, με την εποπτεία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται μικρότερης έκτασης εργασίες στο Πήλιο και στην Αιγιάλεια, περιοχές που επλήγησαν νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι και παρουσίαζαν μεγάλα προβλήματα διαβρώσεων πολύ καιρό πριν από την καταστροφή. Τα έργα στις περιοχές αυτές είναι υπό την ευθύνη των αντίστοιχων νομαρχιών και Περιφερειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή