Αθρόα η εισροή λαθρομεταναστών

Αθρόα η εισροή λαθρομεταναστών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Υδρας κατάφεραν να φθάσουν 52 λαθρομετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος «Birsenim», αλλά εκεί τους περίμεναν οι λιμενικοί, οι οποίοι είχαν αξιοποιήσει σωστά σχετικές πληροφορίες. Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Πόρου, ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Πόρου. Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου οι λιμενικές αρχές συνέλαβαν περισσότερους από 250 λαθρομετανάστες σε Σάμο, Μυτιλήνη, Χίο, Κρήτη και Πόρο.

Στην Κρήτη οι λιμενικές αρχές, σε συνεργασία με το πλήρωμα του επιβατηγού σκάφους «Ιεράπετρα», περισυνέλεξαν 38 λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω κακοκαιρίας. Μαζί συνελήφθησαν και τρεις Ουκρανοί διακινητές, οι οποίοι κρατούνται στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι περιοχές προτίμησης των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών συνεχίζουν να βρίσκονται στα νησιά Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο και Κω. Το περασμένο Σαββατοκύριακο εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στα ανωτέρω νησιά περισσότεροι από 150 λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν φύγει από τα τουρκικά παράλια, χρησιμοποιώντας μικρές πλαστικές βάρκες. Κύκλοι του Λιμενικού ανέφεραν στην «Κ» ότι «τα κυκλώματα προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο για να προωθήσουν όσο περισσότερους λαθρομετανάστες μπορούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή