Η πρωτοβουλία «ΣΚΑΪ» και γεωπόνων

Η πρωτοβουλία «ΣΚΑΪ» και γεωπόνων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές του νομού Ηλείας πραγματοποιούν από χθες ομάδα καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρύτανη κ. Γιώργο Ζέρβα και δημοσιογράφοι της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του «ΣΚΑΪ».

Στόχος της διήμερης περιοδείας στα χωριά της Ηλείας, η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα, είναι η επιτόπια διερεύνηση της κατάστασης που επικρατεί στις περιοχές μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές καθώς και η επαφή με τους τοπικούς φορείς αλλά και τους ίδιους τους πυροπαθείς ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες που προέκυψαν ή θα αναδειχθούν στο μέλλον. Με βάση τα στοιχεία που θα συλλεγούν, θα εκπονηθεί από τους ειδικούς για κάθε κλάδο επιστήμονες του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συγκεκριμένη μελέτη – πρόταση που θα λειτουργήσει ως σχέδιο δράσης για την «επόμενη ημέρα» στον νομό. «Η ανασυγκρότηση της περιοχής όσον αφορά τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και την αντιμετώπιση κοινωνικο-οικονομικών ζητημάτων, ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους, είναι ο στόχος μας», δήλωσε στην «Κ» ο καθηγητής και πρύτανης κ. Γιώργος Ζέρβας. Οπως ανακοινώθηκε από τον «ΣΚΑΪ», άλλωστε, «η συνεργασία με το γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι καθοριστική για την επιστημονική προσέγγιση των αναγκών των κατοίκων της Ηλείας έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό».

Χθες το απόγευμα άλλωστε, επιστήμονες και φορείς της περιοχής καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετείχαν σε συζήτηση – σύσκεψη που οργανώθηκε στο δήμο της Ζαχάρως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή