Μετά τις εκλογές η διανομή του βιβλίου Ιστορίας

Μετά τις εκλογές η διανομή του βιβλίου Ιστορίας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκλογές είναι ο λόγος που θα καθυστερήσει λίγες ημέρες η διανομή του βιβλίου Ιστορίας στους μαθητές της Στ΄ Δημοτικού. Πρώτο κουδούνι σήμερα για τους περίπου 1,5 εκατ. μαθητές και τους 153.000 εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και η χρονιά ξεκινά με την… πρωτοτυπία ο προεκλογικός φόρτος των τυπογραφείων να καθυστερεί την έκδοση του επίμαχου βιβλίου. Από την άλλη, η σχολική χρονιά αρχίζει -για μία ακόμη φορά- με την κριτική των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για κενά εκπαιδευτικών και την περί του αντιθέτου διαβεβαίωση του υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα, χθες ο γ.γ. του υπ. Παιδείας, Ανδρέας Καραμάνος, τόνισε ότι θα καθυστερήσει η διανομή του βιβλίου της Ιστορίας, το οποίο βρίσκεται τώρα στη φάση της παραγωγής. Το πρόβλημα ξεκίνησε λόγω της ανάγκης να γίνουν διορθώσεις στο βιβλίο. Οταν αυτές ήταν έτοιμες, τα τυπογραφεία ήδη είχαν αρχίσει να κινούνται στους ρυθμούς των εκλογών και να εκδίδουν προεκλογικό υλικό. Αυτή είναι η εξήγηση του υπουργείου Παιδείας. «Το βιβλίο δεν έχει δοθεί πουθενά. Είναι πρωτόγνωρο, μια οργανωμένη πολιτεία να κρύβει τις διορθώσεις ενός βιβλίου για προεκλογικούς λόγους» ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Μπράτης, δίνοντας μιαν άλλη εξήγηση στην καθυστέρηση. Επίσης, ο κ. Καραμάνος ανέφερε ότι θα καθυστερήσει λίγες ημέρες η διανομή σχεδόν του 15% των βιβλίων γυμνασίων και λυκείων.

Για τα κενά ο πρόεδρος της ΔΟΕ ανέφερε στην «Κ» ότι υπάρχουν 4.000 κενά νηπιαγωγών και δασκάλων και 6.500 κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κ. Γρηγόρης Καλομοίρης υπολόγισε τα κενά καθηγητών στις 5.000.

«Κενά δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Για την έναρξη των ολοήμερων σχολείων αύριο (δηλαδή, σήμερα) διορίζονται οι πρώτοι ωρομίσθιοι και για να προλάβω και την ερώτησή σας αυτό γίνεται αύριο επειδή ακριβώς διανύουμε προεκλογική περίοδο. Ζητήσαμε, όπως προβλέπει ο νόμος, την έγκριση του Συμβουλίου Επικρατείας για να προβούμε στις αποσπάσεις και στους διορισμούς ωρομισθίων» ανέφερε ο κ. Καραμάνος. «Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη θλίψη του για το γεγονός πως το νέο σχολικό έτος ξεκινά με περισσότερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά», δήλωσε ο υπεύθυνος Παιδείας του κόμματος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή