Πρώτο κουδούνι σήμερα σε 15.500 σχολεία

Πρώτο κουδούνι σήμερα σε 15.500 σχολεία

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυροσβεστική υπαναχώρηση του υπουργείου Παιδείας στην εμμονή της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηλείας η έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία του νομού να μην πραγματοποιηθεί σήμερα, όπως συμβαίνει με τους περίπου 1,5 εκ. μαθητές σε 15.500 σχολεία, αλλά την επόμενη Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου. Το υπουργείο ενώ αρχικά θεώρησε παράνομη την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Ηλείας, τελικά εκάμφθη για την «αποφυγή κλίματος οξύτητας και πιθανής σύγχυσης στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του πυρόπληκτου νομού».

Η σχολική χρονιά αρχίζει, πάντως, με την ετήσια, «εθιμική», κόντρα συνδικαλιστών εκπαιδευτικών – υπουργείου. Οι ομοσπονδίες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περίπου 15.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών, το υπουργείο διαβεβαιώνει περί του αντιθέτου. Το σίγουρο είναι ότι η διανομή του επίμαχου, αλλά διορθωμένου, βιβλίου της Ιστορίας Στ’ Δημοτικού θα γίνει μετά τις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή