ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ζητεί αποφυλάκιση για λόγους υγείας

Την αποφυλάκισή του, επικαλούμενος μεταξύ άλλων λόγους υγείας, ζητεί με αίτησή του ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο οποίος έχει καταδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 25ετή κάθειρξη χωρίς αναστολή για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, ψευδούς βεβαιώσεως, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απάτης. Ο πρώην πρύτανης του Παντείου είναι ένας από τους δέκα συνολικά καταδικασθέντες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάσθηκε η υπόθεση διασπάθισης οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα την περίοδο 1992-1998. Η αίτηση του κ. Αιμ. Μεταξόπουλου θα συζητηθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου την 1η Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου αποφυλακίστηκε με καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 16 ετών για την υπόθεση του Παντείου, πρώην αντιπρύτανης, Παναγιώτης Γετίμης.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΝΑ

Υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο

Την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) για την ανέγερση ενός γενικού νοσοκομείου δυναμικότητας 440 κλινών, που θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της ανατολικής Αττικής, δρομολογεί το υπουργείο Υγείας. Προς το παρόν είναι θέμα χρόνου να κλείσει το ΠΝΑ, καθώς ολοκληρώνεται το πρόγραμμα αποασυλοποίησης των χρονίων ασθενών-παιδιών και εφήβων. Οπως επισήμανε σε χθεσινή εκδήλωση η πρόεδρος του νοσοκομείου, Γεωργία Σιδέρη, αυτή τη στιγμή στο «Νταού Πεντέλης» βρίσκονται μόλις 12 παιδιά-έφηβοι ασθενείς, στη Μονάδα Επειγόντων Περιστατικών. Σύντομα, οι τέσσερις παιδοψυχιατρικές κλινικές του ΠΝΑ θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ η λειτουργία της Μονάδας Επειγόντων Περιστατικών θα παραταθεί και θα δημιουργηθεί Κέντρο Αναφοράς για τον Αυτισμό.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Παραλαβή σήμερα

Τους διορισμούς τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι παραλαμβάνουν σήμερα από την Εισαγγελία Αθηνών οι δικηγόροι, ενώ διατυπώνονται πολλές διαμαρτυρίες μη διορισμένων νομικών, διαφόρων κατηγοριών, με κυριότερη αυτή των διοικητικών δικαστών. Η Ενωση Διοικητικών Δικαστών σε επιστολή της εκφράζει τη δυσφορία του κλάδου για τον δυσανάλογα μικρό αριθμό των διοικητικών εφετών που ορίστηκαν ως έφοροι των αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Δωρεάν εξετάσεις μνήμης

Διαταραχές της μνήμης είναι το πρώτο σύμπτωμα της νόσου Αλτσχάιμερ, η έγκαιρη διάγνωση της οποίας επιτρέπει και την καλύτερη αντιμετώπισή της. Στο πλαίσιο αυτό με αφορμή την 21η Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, ειδικοί επιστήμονες-συνεργάτες της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών θα πραγματοποιούν την ερχόμενη εβδομάδα δωρεάν εξετάσεις μνήμης. Οι εξετάσεις θα γίνονται καθημερινά από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου και ώρες 10 π.μ. έως 7 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο και αφορούν ηλικιωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μνήμης.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

Για φθορές σε κτίριο τράπεζας

Στα χέρια αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας έπεσε χθες 26χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι τις νυχτερινές ώρες της 22ας Μαΐου παραβίασε το κτίριο τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, προξενώντας φθορές στα γραφεία της διοίκησης. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και διαρρήξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή