Ψηφίζουν υπέρ αυτόνομου υπ. Περιβάλλοντος

Ψηφίζουν υπέρ αυτόνομου υπ. Περιβάλλοντος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαράντα επτά υποψήφιοι βουλευτές ψηφίζουν «ναι» στη σύσταση υπουργείου Περιβάλλοντος. Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις των υποψηφίων στο ερωτηματολόγιο που τους διένειμαν οι οργανώσεις Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και WWF Ελλάς.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι ήδη στο ερωτηματολόγιο έχει απαντήσει διπλάσιος αριθμός βουλευτών σε σχέση με ό,τι είχε συμβεί πριν από τις εκλογές του 2004 (ακόμα συγκεντρώνονται απαντήσεις), γεγονός που καταδεικνύει την «άνοδο» του περιβάλλοντος σε υψηλότερη θέση στις προτεραιότητες των εκπροσώπων μας.

Μολονότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομερέστερα αποτελέσματα αυτής της περιβαλλοντικής δημοσκόπησης, ήδη έγινε γνωστό πως έως τώρα, όλοι πλην ενός απάντησαν καταφατικά στην ερώτηση για το διαχωρισμό του σημερινού ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε το Περιβάλλον και η Χωροταξία να ανήκουν σε χωριστό υπουργείο ανεξάρτητο από τα Δημόσια Εργα.

Μεγαλύτερη διάθεση συμμετοχής έδειξαν οι υποψήφιοι της Β΄ Πειραιώς και της Β΄ Αθηνών. Προς το παρόν, μόνο ένας αρχηγός κόμματος έχει απαντήσει (ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος) και μόλις δύο από τους υποψηφίους Επικρατείας.

Σε σχέση με το 2004, πάντως, καταγράφεται πολύ μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά απαντήσεων. Απαντήσεις ελήφθησαν όχι μόνο από τις μεγαλουπόλεις, αλλά και από τους νομούς Αχαΐας, Λαρίσης, Πιερίας, Σερρών, Πρεβέζης, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Λέσβου, Δωδεκανήσων, Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή