ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΦ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Υποψήφιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

Υποψήφιος για το Βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με απόφαση που έλαβαν χθες, σε κοινή συνεδρίασή τους, οι Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και η υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Σώματος. Το βραβείο Ζαχάρωφ απονέμεται κάθε χρόνο σε προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που διακρίθηκαν στη μάχη για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παλαιότεροι βραβευθέντες περιλαμβάνουν τον Νέλσον Μαντέλα, τον Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ και τη Λεϊλά Ζανά. Εκτός του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο κατάλογος των υποψηφίων περιλαμβάνει τη δολοφονηθείσα πέρυσι τον Οκτώβριο Ρωσίδα δημοσιογράφο Αννα Πολιτκόφσκαγια, τον Σουδανό δικηγόρο Σαλί Μαχμούντ Οσμάν, την Αφγανή βουλευτή Μαλαλάι Γιόγια και τους Κινέζους ακτιβιστές για το έιτζ Ζενγκ Ζινιάν και Χου Ζα. Ο τελικός κατάλογος τριών υποψηφίων θα συνταχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου από τις δύο Επιτροπές, ενώ οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Σώματος θα επιλέξουν τον νικητή στις 25 Οκτωβρίου.

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ – ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Πολλές κενές θέσεις δικαστών

Σημαντικά είναι τα κενά που εξακολουθούν να παρατηρούνται στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο της Αθήνας στις θέσεις δικαστών αλλά και δικαστικών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα κενές θα παραμείνουν οι θέσεις 25 πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο της Αθήνας και 5 εφετών στο Εφετείο. Σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν οι κενές θέσεις δικαστών που έχουν λάβει άδεια για λόγους υγείας, εγκυμοσύνης κ.λπ., ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και όσον αφορά τους δικαστικούς υπαλλήλους.

ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΜΙΚΡΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΕ Ι.Χ.

Νοσηλεύεται στην Εντατική

Στην Εντατική Μoνάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται τρίχρονο κοριτσάκι, που τραυματίστηκε μέσα στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης Καβάλας, όταν λίγο μετά τον αγιασμό, παρασύρθηκε από το Ι.Χ. δασκάλας. Το Ι.Χ. ήταν σταθμευμένο από νωρίς μέσα στο προαύλιο του σχολείου, αλλά επειδή εμπόδιζε κάποια στιγμή, ζητήθηκε από τη δασκάλα να το μετακινήσει σε εξωτερικό χώρο στάθμευσης. Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Χρυσούπολης κ. Σ. Μιχαηλίδης, κατά τη μετακίνηση χτύπησε το κοριτσάκι, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε. Η δασκάλα συνελήφθη λίγο αργότερα εκτός του σχολείου και επρόκειτο να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, ενώ δήλωσε ότι δεν κατάλαβε πως κάτι είχε συμβεί.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Εξαιρέσεις για σοβαρές παραβάσεις

Ξεκινά από σήμερα η επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν ή κατατέθηκαν από οδηγούς παραβάτες του ΚΟΚ στις αστυνομικές αρχές έως και την 11η

Σεπτεμβρίου. Αυτό αποφάσισε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης «για να διευκολυνθούν οι πολίτες στη

μετακίνησή τους για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος». Της απόφασης εξαιρούνται οι οδηγοί που εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίασαν ερυθρό σηματοδότη ή το όριο ταχύτητας, καθώς και όσοι διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν

ανασφάλιστα οχήματα.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Κ. ΠΛΕΥΡΗ

Αναβλήθηκε για 3 Δεκεμβρίου

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των δικαστών, εν όψει των εκλογών, αναβλήθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου η δίκη με κατηγορούμενους για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου τον δικηγόρο Κώστα Πλεύρη και τους υπεύθυνους της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος». Αιτία για τη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου βιβλίο που εξέδωσε ο κ. Πλεύρης, με τίτλο «Οι Εβραίοι. Ολη η αλήθεια». Το περιεχόμενό του προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και την υποβολή μήνυσης εκ μέρους της Αντιρατσιστικής Οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή