Θρασύς εκβιαστής ήταν ο κ. αστυνομικός

Θρασύς εκβιαστής ήταν ο κ. αστυνομικός

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κρούσμα διαφθοράς στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύφθηκε χθες με τη σύλληψη 28χρονου αστυνομικού της Αμεσης Δράσης (υπηρετούσε στην Αθήνα), ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση εκβιασμού εις βάρος των ιδιοκτητών των ναυπηγείων Χαλκίδας. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς αστυνομικός εμφανίστηκε στα μέλη της οικογένειας, ιδιοκτήτες του ναυπηγείου, ως αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών προκειμένου να ερευνήσει δήθεν καταγγελίες για διακίνηση και εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου.

Συνεργός ντετέκτιβ

Μετά την αρχική όσο και κατηγορηματική μάλιστα άρνησή τους, ότι στο εσωτερικό του ναυπηγείου δεν υπάρχουν ναρκωτικά, ο επίορκος αστυνομικός έκανε ένα βήμα παρακάτω και απείλησε ότι εάν δεν του καταβάλουν το ποσό που απαιτούσε θα έβρισκε (κατόπιν έρευνας) δήθεν ναρκωτικές ουσίες στο αυτοκίνητο του γιου της οικογένειας ιδιοκτητών.

Πλην του αστυνομικού συνελήφθη 30χρονος ιδιωτικός ερευνητής, ο οποίος φέρεται να είναι ο εμπνευστής της ιδέας του εκβιασμού. Κι αυτό διότι εκτός από την οικονομική επιφάνεια της οικογενείας γνώριζε προσωπικά τα μέλη της από παλαιότερη συνεργασία που είχε μαζί τους. Είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλάβει την παρακολούθηση υπαλλήλου για τον οποίο υπήρχαν υπόνοιες ότι αφαιρούσε χρήματα από τα ταμεία της επιχείρησης.

Χαρακτηριστικό του… ερασιτεχνισμού που επέδειξαν είναι ότι άρχισαν να «παζαρεύουν» το ποσό που ζητούσαν διαπιστώνοντας ότι οι ιδιοκτήτες του ναυπηγείου δεν ανταποκρίνονται. Η συνέχεια γι’ αυτούς όμως ήταν ακόμα χειρότερη.

Τα μέλη της οικογένειας κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση ο αξιωματικός της Αμεσης Δράσης και ο ιδιωτικός ερευνητής έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή