Το μαρτύριο ενός πατέρα τρία χρόνια μετά την πτώση του Σινούκ

Το μαρτύριο ενός πατέρα τρία χρόνια μετά την πτώση του Σινούκ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλω να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριό μου, να εκδοθεί το τελικό πόρισμα για τα αίτια της πτώσης του Σινούκ, να μάθω γιατί σκοτώθηκε ο γιος μου».

Δεν υπάρχει πιο σαφές και επιτακτικό αίτημα, από αυτό ενός πατέρα που τον διακατέχει η οδύνη και η θλίψη για τον άδικο και πρόωρο χαμό του παιδιού του. Να υπάρξει έστω μια νέα πραγματογνωμοσύνη ζητεί η οικογένεια του 25χρονου Νεκτάριου, αρχιδιακόνου του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας, ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο Σινούκ. Από τις 11 Σεπτεμβρίου 2004, η οικογένεια του κ. Ανδρέα Κοντογιώργου περιμένει μία απάντηση, μία πειστική εξήγηση για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου.

Ο άτυχος Νεκτάριος Κοντογιώργος είχε πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, συνοδεύοντας τον εκλιπόντα Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο. Δεν είχε ξανανέβει στο Σινούκ. Ηταν δυστυχώς η πρώτη και η τελευταία φορά.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά τη μοιραία συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στα νερά της Χαλκιδικής, ο πατέρας του απέστειλε στον πρωθυπουργό της χώρας μια επιστολή γραμμένη με πόνο ψυχής.

«Κύριε πρωθυπουργέ, έχασα ένα παλικάρι 25 ετών, το ωραιότερο λουλούδι της οικογενειακής μου άνοιξης». Εχασα τον συνεχιστή του έργου μου. Από τότε, η οικογένειά μου έχει ως μοναδικούς συντρόφους τα δάκρυα, τη θλίψη, την απόγνωση αλλά και την οργή… Από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2004, η ελληνική πολιτεία ουδέν έπραξε για την εξακρίβωση των πραγματικών αιτίων της πτώσης του ελικοπτέρου. Τελικό πόρισμα δεν έχει εκδοθεί ακόμα… Κύριε πρωθυπουργέ, πιστεύω ακράδαντα ότι τα πραγματικά αίτια της πτώσεως του ελικοπτέρου ευρίσκονται ακόμη στον βυθό του κόλπου της Σιθωνίας, στη χερσόνησο της Χαλκιδικής. Από σας εξαρτάται, ώστε να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι της τραγωδίας και να αποδοθεί η πραγματική δικαιοσύνη».

Ο κ. Κοντογιώργος, 59 ετών, μίλησε στην «Κ» για την κατάσταση που βιώνει η οικογένειά του μετά τον χαμό του μονάκριβου γιου του. «Από εκείνη τη στιγμή είμαστε διαλυμένοι, κι εγώ και η γυναίκα μου και οι δύο κόρες μου. Διαβάζουμε διάφορα σενάρια για τη συντριβή του ελικοπτέρου στον Τύπο, αλλά δεν έχουμε δει το τελικό πόρισμα. Διαβάζουμε διάφορα ότι χάλασε το πηδάλιο ή ότι κάποιος ιερέας ενόχλησε τους πιλότους και έτσι έπεσε… Αν είναι δυνατόν. Δεν είναι ούτε 5 ούτε 7 μήνες. Είναι τρία χρόνια. Τουλάχιστον ας μου πει κάποιος αρμόδιος ότι τα αληθινά αίτια της πτώσης είναι απόρρητα εθνικής ασφάλειας, να τελειώνουμε», λέει με πίκρα ο κ. Κοντογιώργος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το γραφείο του πρωθυπουργού έλαβε απαντητική επιστολή, όπου αναφέρεται ότι η επιστολή του έχει σταλεί και στο γραφείο του υπουργού Εθν. Αμυνας. Μεσολάβησε μία συνάντηση του κ. Κοντογιώργου με τον υφυπουργό Ι. Λαμπρόπουλο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να λάμψει η αλήθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή