Νέα μήνυση για τη μόλυνση Ασωπού

Νέα μήνυση για τη μόλυνση Ασωπού

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου προτίθεται να καταθέσει σήμερα στον εισαγγελέα Βοιωτίας ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γαβριήλ, για την υπόθεση του μολυσμένου με εξασθενές χρώμιο νερού. Οπως λέει ο ίδιος στην «Κ», είναι καιρός οι αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος, δεδομένου ότι υπάρχουν κάτι παραπάνω από… υπόνοιες ότι γι’ αυτό ευθύνονται οι βιομηχανίες των Οινοφύτων.

«Εκτός από αυτό, έχω καλέσει και τις ίδιες τις βιομηχανίες σε συνάντηση. Δεν χρειάζεται να συναντιόμαστε μόνο στα δικαστήρια, εκεί άλλωστε παίρνουν αμυντική στάση. Θα πρέπει να τους «υπενθυμίσουμε» ότι είναι έγκλημα να ρυπαίνουν με τα απόβλητά τους τον Ασωπό, να αντιληφθούν το πρόβλημα, τη θέση μας και επιτέλους να βρουν άλλες, πιο φιλικές προς το περιβάλλον ύλες με τις οποίες να φτιάχνουν τα προϊόντα τους. Κανείς πια δεν μπορεί να αδιαφορεί μπροστά σ’ αυτό το έγκλημα», σημειώνει ο κ. Γαβριήλ.

Μετά τον Δήμο Οινοφύτων, ο Δήμος Ωρωπού είναι η δεύτερη περιοχή όπου ανιχνεύθηκε εξασθενές χρώμιο στις υδρευτικές γεωτρήσεις εξαιτίας της ρύπανσης του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα από βιομηχανικά απόβλητα.

Ηδη ο δήμος έχει συμβληθεί με το Τμήμα Γεωλογίας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο να πραγματοποιούνται συνεχώς μετρήσεις στο νερό των γεωτρήσεων. «Ελέγχουμε καθημερινά το νερό και καθημερινά διαπιστώνεται ότι είναι επικίνδυνο».

Το απόγευμα της Τετάρτης, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Χαλκούτσι Ωρωπού ζητώντας -τι άλλο;- καθαρό νερό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή