Στην τελική ευθεία η ανάκριση για το σκάνδαλο στην Αιξωνή Γλυφάδας

Στην τελική ευθεία η ανάκριση για το σκάνδαλο στην Αιξωνή Γλυφάδας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς ολοκλήρωση βαίνει η μεγάλη ανάκριση για την υπόθεση αγοραπωλησίας με πλαστούς τίτλους δασικής έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας και σύντομα η δικογραφία θα χρεωθεί σε εισαγγελέα Εφετών προκειμένου να διατυπώσει πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή η μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

Η υπόθεση της Αιξωνής, στην οποία πέραν των ιδιωτών φέρονται να εμπλέκονται δικηγόροι αλλά και συμβολαιογράφοι, ήρθε στο φως κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος από τον εφέτη ανακριτή κ. Ιωάννη Σίδερη.

«Συνδετικός κρίκος» στις δύο υποθέσεις φέρεται να είναι η καταζητούμενη και κατηγορούμενη στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Αντωνία Ηλία. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ανάκρισης για την υπόθεση της Αιξωνής, η πρώην δικαστής το 2002, αγνοώντας εισαγγελική εγκύκλιο που απαγόρευε οποιαδήποτε μετεγγραφή συμβολαίου καθώς η έκταση είναι δημόσια, είχε εκδώσει απόφαση με την οποία επέτρεπε στους ενδιαφερόμενους να μετεγγράψουν τα συμβόλαια με τα οποία είχε πωληθεί η επίδικη έκταση σε δύο Κύπριους αγοραστές.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τον κ. Σίδερη περιγράφονται κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις όπως απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω, σύσταση και συμμορία, χρήση πλαστού εγγράφου κ.ά. Ο αριθμός των κατηγορουμένων ξεπερνά τους 30 και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δικηγόροι, συμβολαιογράφοι αλλά και επιχειρηματίες, οι οποίοι διεκδικούν την κυριότητα της τεράστιας έκτασης. Ως προς το ύψος της ζημίας που φέρεται να έχει υποστεί το Δημόσιο απ’ όλες τις περιπτώσεις παράνομης αγοραπωλησίας δασικών εκτάσεων στην Αιξωνή Γλυφάδας, υπολογίζεται να αγγίζει το ποσό των 50 δισεκατομμυρίων δραχμών. Στο πλαίσιο της ανάκρισης έξι κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν, ενώ στους λοιπούς επιβλήθηκαν εγγυήσεις που συνολικά αγγίζουν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και περιοριστικοί όροι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή