ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

«Ημουν θριαμβευτής των εκλογών 2006»

Μετά τον θόρυβο, αλλά και τις βαρύτατες κατηγορίες που του αποδίδονται, για εμπλοκή του σε απόπειρα εμπρησμού των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου, για «συγκάλυψη» ατασθαλιών εκατομμυρίων ευρώ, ο δήμαρχος Διονύσης Τσαγκαρόπουλος υπέβαλε χθες την παραίτησή του. Σε δήλωσή του για τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν στην παραίτηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση «στην επαγγελματική και πολιτική του πορεία, καθώς επανεξελέγη θριαμβευτικά το 2006» αλλά και «στην απόλυτη αφοσίωσή του και προσφορά στον δήμο, που δεν του επιτρέπει να παραμείνει στο αξίωμα». «Αυτοσκοπός μου δεν ήταν και δεν είναι η εξουσία, έχω τη συνείδησή μου καθαρή» υπεραμύνθηκε της θέσης του ο πρώην δήμαρχος, κάνοντας λόγο για «λυσσαλέες επιθέσεις» με «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» που δέχτηκε από «πολιτικούς και παραπολιτικούς κύκλους».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Προσλήψεις κατ’ εξαίρεσιν

Πιστώσεις για την πρόσληψη 471 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (300) και αναπληρωτών για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, επίσης Ειδικής Αγωγής (171), καθώς και 2.200 ώρες για την πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής διατέθηκαν από το υπουργείο Παιδείας μετά σχετική έγκριση που δόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας κατ’ εφαρμογή του σχετικού νόμου που επιτρέπει τις κατ’ εξαίρεσιν προσλήψεις προσωπικού κατά την προεκλογική περίοδο. Από σήμερα οι οικίες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα καλούν τους εκπαιδευτικούς που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις και είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

Ανοικτά αύριο και την Κυριακή

Για την καλύτερη και ταχεία εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων εν όψει των εκλογών της Κυριακής ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ότι τα γραφεία ταυτοτήτων των αρμόδιων υπηρεσιών θα λειτουργήσουν το Σάββατο από τις 7.30 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και ανήμερα των εκλογών από την έναρξη μέχρι και τη λήξη της ψηφοφορίας. Σε περίπτωση κλοπής, απώλειας, φθοράς θα εκδίδεται άμεσα δελτίο ταυτότητας, εφόσον βεβαίως ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

Για φυλλάδιο με δωρεάν Ιντερνετ

Για ευτελή τρόπο προσέλκυσης ψήφων καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διανέμεται στα στέκια της Νεολαίας και υπόσχεται υπεραστικές κλήσεις με χρέωση αστικής μονάδας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, στο φυλλάδιο αναγράφεται «Μέχρι να κάνουμε όλη την Ελλάδα ευρυζωνική, μάθε το διαδίκτυο χωρίς πάγιο, με χρέωση αστικής μονάδας ανά λεπτό». Μάλιστα για φτηνή σύνδεση στο Ιντερνετ, καλεί τους νέους να πληκτρολογήσουν user name (όνομα χρήστη) ΠΑΣΟΚ και password τη λέξη «ΝΙΚΗ»!

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΑΘΩΝ

Προσφορά και από λιμενικούς

Ποσόν 71.280 ευρώ συγκέντρωσε το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά τους πυροπαθείς που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Κύκλοι του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο ποσόν αποτελεί ένα μικρό τμήμα βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφή

ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΩΝ

Εικοσάχρονες ήταν η αιτία

Δυο 20χρονες ήταν οι «πορτοφολάδες» της Θεσσαλονίκης που είχαν γίνει το φόβητρο των πολιτών εδώ και ένα χρόνο. Οι νεαρές αποτελούσαν μέλη κυκλώματος αλλοδαπών από τη Βουλγαρία που εξαρθρώθηκε χθες από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι δύο γυναίκες εκτελούσαν τις εντολές δυο ανδρών ηλικίας 40 και 46 ετών οι οποίοι κατακρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 25.655 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή