ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΛΕΜΦΩΜΑΤΟΣ

Τα συμπτώματα και η ενημέρωση

Αύξηση της συχνότητας του μη-Ηodgkin λεμφώματος καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Η συχνότητα της νόσου αυξάνει κατά 3%-7% τον χρόνο, γεγονός που την καθιστά ως τον τρίτο ταχύτερα αναπτυσσόμενο καρκίνο στον κόσμο. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα, οι ειδικοί τονίζουν την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού γι’ αυτήν τη μορφή καρκίνου, τα κύρια χαρακτηριστικά της και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Ο συχνότερος τύπος καρκίνου του λεμφικού συστήματος είναι το μη-Ηodgkin λέμφωμα, από το οποίο πάσχουν 1,5 εκατ. άτομα σε όλο τον κόσμο και 300.000 χάνουν τη ζωή τους ετησίως. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διογκωμένους λεμφαδένες, βήχα, δύσπνοια, ανεξήγητη απώλεια βάρους, πυρετό, υπερβολική εφίδρωση και έντονο κνησμό.

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Ελεύθεροι χωρίς όρους

Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην 16η τακτική ανακρίτρια για την κατηγορία της απόπειρας ληστείας, ο 14χρονος Βορειοηπειρώτης ο οποίος είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του μικρού Αλεξ στην Βέροια και ένας 15χρονος Ουκρανός. Κατηγορούνται οτι μαζί με ακόμη έναν 14χρονο, οποίος αναζητείται, επιτέθηκαν, στη Ν. Φιλαδέλφεια, σε δύο συνομηλίκους τους και προσπάθησαν να τους πάρουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Κατά πληροφορίες, στην απολογία τους ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκαν την κατηγορία και υποστήριξαν οτι δέχθηκαν επίθεση με αφορμή την εθνικότητά τους.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Από 20.000 αστυνομικούς

Αρχίζει από σήμερα η επιτήρηση των συνολικά 20.509 εκλογικών τμημάτων ολόκληρης της χώρας από δυνάμεις της Αστυνομίας. Υπό τη διακριτική προστασία της ΕΛ.ΑΣ. τίθενται και τα εκλογικά κέντρα των κομμάτων τόσο στην Αθήνα όσο και τις υπόλοιπες πόλεις της περιφέρειας. Στον σχεδιασμό ασφαλείας συμμετέχουν περισσότεροι από 20.000 αστυνομικοί, ενώ ανήμερα των εκλογών και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ολόκληρο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., των Ειδικών Φρουρών και των Συνοριοφυλάκων θα βρίσκεται σε επιφυλακή.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ

Οδεύουν προς το εδώλιο

Παραπέμπονται σε δίκη οι 49 από τους 55 εμπλεκομένους στην υπόθεση τοκογλυφίας και εκβιασμών που διερευνάται από τον Ιανουάριο του 2006 με καταθέσεις περίπου 180 μαρτύρων στην περιοχή της Λάρισας. Το παραπεμπτικό βούλευμα ξεπερνάει τις 2.000 σελίδες, αριθμός ρεκόρ για τα δικαστικά χρονικά της πόλης. Η υπόθεση αφορά εκβιασμούς με στόχο την είσπραξη τοκογλυφικών τόκων από θύματα, με πλειστηριασμούς ακινήτων, αλλά και περιπτώσεις όπου εκλάπησαν αυτοκίνητα και οι δράστες ζητούσαν χρήματα από τους ιδιοκτήτες για να τα επιστρέψουν. Οι βασικοί κατηγορούμενοι είναι 23 μέλη οικογένειας αθιγγάνων από τη Γιάννουλη Λάρισας οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες όπως συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τοκογλυφία και εκβιασμό. Για επιμέρους μικρότερα αδικήματα κατηγορούνται οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Λαϊκή με βιολογικά προϊόντα

Αγορά Βιοκαλλιεργητών (βιολογική λαϊκή) θα λειτουργεί από τις 19 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Πηγάδας του Δήμου Πειραιώς, με πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου και του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Λαϊκών Αγορών Αττικής. Προς στήριξη αυτής της προσπάθειας, ο δήμος θα χορηγήσει ατελώς την άδεια κατάληψης χώρου, όπως πράττουν τα τελευταία δέκα χρόνια 20 δήμοι σε όλη τη χώρα. Οι βιοκαλλιεργητές θα αναλλάβουν την ευθύνη για την καθαριότητα του χώρου, απαλλάσσοντας τον δήμο από το όποιο κόστος. Επίσης, ο δήμος, σε συνεργασία με τους βιοκαλλιεργητές, ξεκινάει πιλοτική δράση για την ένταξη των βιολογικών προϊόντων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ

Ναρκωτικά και ζυγαριές

Τα δυτικά προάστια της Αθήνας αποτελούσαν το πεδίο δράσης κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας μεταξύ 35 και 49 ετών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 70 γραμμάρια κοκαΐνης. Σε έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, καθώς και 4.000 ευρώ που σύμφωνα με την αστυνομία αποτελούν έσοδα από τη διακίνηση απαγορευμένων ουσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή