Συναγερμός για ένα σάκο με τάπερ

Συναγερμός για ένα σάκο με τάπερ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ξεχασμένος, όπως αποδείχτηκε, αθλητικός σάκος, ο οποίος περιείχε 3 βαράκια χειρός και ένα πλαστικό τάπερ σήμανε αργά χθες το απόγευμα συναγερμό στην Ασφάλεια Αττικής και προκάλεσε την κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί ελεγχόμενη έκρηξη προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές περιεχόμενο της τσάντας και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό. Η τσάντα, που πιθανότατα ανήκε σε γυναίκα εντοπίστηκε τις απογευματινές ώρες από αστυνομικό της Τροχαίας κάτω από κάδο απορριμμάτων, ακριβώς μπροστά στην Εθνική Πινακοθήκη. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου διεκόπη και στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής και των ΤΕΕΜ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της θέσης στην οποία βρέθηκε ο σάκος, ο ειδικά εκπαιδευμένος για τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών σκύλος δεν μπόρεσε να «επιχειρήσει», να πλησιάσει δηλαδή και να τον μυρίσει, ενώ ούτε το σκάνερ, μηχάνημα που λειτουργεί με ακτίνες Χ, μπόρεσε να διαβάσει το ακριβές περιεχόμενό του. «Βλέπαμε ότι επρόκειτο για συμπαγή μάζα δίχως όμως να μπορούμε να καταλάβουμε με ασφάλεια τι ακριβώς είναι. Γι’ αυτό προχωρήσαμε σε ελεγχόμενη έκρηξη» δήλωσε στην «Κ» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Και το πλαστικό τάπερ όμως που υπήρχε στον σάκο ενίσχυσε αρχικά τις ανησυχίες των αστυνομικών, καθώς τους παρέπεμψε σε εκρηκτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούσαν τρομοκράτες προκειμένου να «προστατεύεται» η εκρηκτική ύλη από τον στατικό ηλεκτρισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει λανθασμένη ενεργοποίηση της βόμβας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή