Εμπρηστές έδρασαν στο Περτούλι

Εμπρηστές έδρασαν στο Περτούλι

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εμπρησμό αποδίδουν κάτοικοι και Πυροσβεστική την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε μία από τις πιο όμορφες ορεινές περιοχές της χώρας, στο ελατοδάσος στο Περτούλι Τρικάλων, και μετέτρεψε σε στάχτη περισσότερα από 50 στρέμματα πριν τεθεί υπό έλεγχο. Και αυτό διότι μέσα σε διάστημα 20 λεπτών εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα 8(!) διαφορετικές εστίες φωτιάς σε απόσταση 50 μέτρων η μία από την άλλη.

Κάτοικοι μάλιστα που έσπευσαν στην περιοχή για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης έλεγαν ότι ο εμπρηστής (ή οι εμπρηστές) γνώριζε καλά την περιοχή, καθώς επέλεξε να βάλει φωτιά σε σημεία όπου η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν δύσκολη. Εντονη πάντως ήταν χθες η δυσαρέσκεια μεταξύ των στελεχών της δημοτικής αρχής Αιθήκων για έναν ακόμα λόγο. Κατήγγειλαν ότι τα χρήματα που τους χορηγήθηκαν στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη χρηματοδότηση των έργων πυροπροστασίας δεν ξεπέρασαν τα 10.000 ευρώ. Ποσό που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ελάχιστο για τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής. Η χθεσινή πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12.00 το μεσημέρι στη θέση Βλαταναίοι του δήμου Αιθήκων και τέθηκε υπό έλεγχο στις 4 μ.μ. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων 2 ελικόπτερα και πεζοπόρο τμήμα, αποτελούμενο από 25 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή