Η ρύπανση του Ασωπού θέμα στην Ε.Ε.

Η ρύπανση του Ασωπού θέμα στην Ε.Ε.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές με εκπροσώπους βιομηχανιών της περιοχής Οινοφύτων και Σχηματαρίου έχει ξεκινήσει ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γαβριήλ, σε μια προσπάθεια να βρεθεί έδαφος συνεργασίας πριν επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Σημείο τριβής, βέβαια, η πρακτική ορισμένων εξ αυτών να μην επεξεργάζονται τα απόβλητα πριν από τη διοχέτευσή τους στον Ασωπό ποταμό (στην Ελλάδα του 2007 επιτρέπεται να απορρίπτονται επεξεργασμένα βιομηχανικά λύματα σε ένα ποτάμι), με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί με επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία ουσίες το πόσιμο νερό της ευρύτερης περιοχής της Αττικοβοιωτίας.

«Είναι κι αυτοί… στριμωγμένοι», λέει στην «Κ» ο κ. Γαβριήλ μετά τις πρώτες συναντήσεις με την «άλλη πλευρά». «Είναι άλλωστε υποχρεωμένοι πια από την ευρωπαϊκή νομοθεσία να τηρούν κάποιες περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Εγώ πάντως είμαι διατεθειμένος -και τους το λέω- να ενημερώσω τα ευρωπαϊκά επιμελητήρια για τη ρύπανση της περιοχής», συμπληρώνει.

Ο ίδιος πάντως έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση, με στόχο να βρεθούν οι ένοχοι για τον «εμπλουτισμό» του πόσιμου νερού με εξασθενές χρώμιο, το οποίο ως γνωστόν έχει χαρακτηρισθεί καρκινογόνος ουσία.

Την ίδια ώρα, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ έχουν ξεκινήσει αυτοψίες στα Οινόφυτα για την ίδια υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή