Καταιγισμός στο blog του κ. Βενιζέλου

Καταιγισμός στο blog του κ. Βενιζέλου

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητήσεις πολλές, σχόλια και απόψεις για το τι θα αποφανθούν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μετά το δίλημμα (όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον) που έχει προκύψει για την προεδρία του κόμματος. Πέρα ωστόσο από τις πρώτες «εν θερμώ» δημοσκοπήσεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διενεργεί το δικό του ιδιότυπο γκάλοπ… στο Ιντερνετ.

Μπορεί η προσωπική του ιστοσελίδα (www. evenizelos. gr) να είναι «προσωρινά εκτός λειτουργίας», το blog του όμως (evenizelos. blogspot. com) όχι μόνο λειτουργεί, αλλά μέσα σε λίγες ημέρες έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης του ελληνικού Διαδικτύου, καθώς η τελευταία καταχώριση του Θεσσαλονικιού βουλευτή αφορά -τι άλλο- τις τελευταίες εξελίξεις (έχει «αναρτήσει» την περίφημη δήλωση «είμαι παρών» που έκανε το βράδυ των εκλογών). Συνολικά 205 σχόλια αναγνωστών συνοδεύουν το τελευταίο αυτό post του κ. Βενιζέλου, πολύ περισσότερα από το μέσο όρο του ιστολογίου (έχει «ανέβει» στο Ιντερνετ από τον Νοέμβριο του 2006).

Υποστηρικτές και μη

Οι περισσότεροι έκαναν κλικ στο evenizelos για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον ίδιο και τη στήριξη στην υποψηφιότητά του πολλοί, ωστόσο, βρήκαν την ευκαιρία για κριτική και μάλιστα ιδιαίτερα αιχμηρή. Σε κάθε περίπτωση, η ψηφιακή βάση του ΠΑΣΟΚ ήδη «μιλά».

«Μάλλον έχετε ακουστά τον Ιζνογκούντ «θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Το ήθος που επαγγέλλεστε με τόση ένταση απέχει πολύ από αυτό που χθες το βράδυ παρουσιάσατε», έγραψε ο Ανώνυμος λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τον κ. Βενιζέλο της υποψηφιότητάς του. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αntonis: «Θεωρώ απαράδεκτο το χρόνο που διαλέξατε για την ανακοίνωσή σας. «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» κύριε Βενιζέλο; Ή μήπως ο ανήρ (ή οι άνδρες) ξεκίνησε πριν από την πτώση της το κόψιμο της βελανιδιάς;» Πιο γλαφυρή η περιγραφή του «λυκάονα»: «…Πάντως εμένα η εμφάνισή σας στο Ζάππειο κ. Βενιζέλο μου έφερε στο μυαλό δολοφονία Ρωμαίου αυτοκράτορα (λέγε με Γ. Παπανδρέου ο Β΄) στο Κολοσσαίο για να τον δουν όλοι να πεθαίνει και ανακήρυξη νέου αυτοκράτορα μπρος τα έκπληκτα και αδημονούντα μάτια συγκλητικών και λαού».

Από την πλευρά του ο sartak θεωρεί ότι το timing ήταν ορθό: «Πρόεδρε άργησες κιόλας. Μόνο ο Γιωργάκης μπορούσε να χάσει από αυτή τη Ν.Δ. Δυστυχώς και εγώ παραδοσιακός πασόκος, από το ’81 δαγκωτό ΠΑΣΟΚ, το έριξα άκυρο. Καλή επιτυχία, είμαστε μαζί σου». Παρακάτω, ο nick γράφει: «Χάρηκα πολύ που σας είδα τόσο αποφασιστικό χθες το βράδυ. Χαίρομαι γιατί το Πασόκ όντως μπορεί να δώσει παραπάνω στην πολιτική αυτού του τόπου». Το γοργόν και χάριν έχει, αλλά… «δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί η εκσυγχρονιστική προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου όπως και η ηγετική του φυσιογνωμία, η οποία πιστεύω απλά ότι δεν αφέθηκε να φανεί όπως έπρεπε», επισημαίνει ο ngero.

Στο blog δεν εξέφρασαν τη γνώμη τους μόνο παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. «Αν και ποτέ μου δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ (ούτε Ν.Δ.) θεωρώ θετική την πρωτοβουλία σας. Αν μη τι άλλο κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα ‘πρεπε να συνιστά family business», γράφει ο gerasimos.

Συμβουλές…

Και συμβουλές αλίευσε ο κ. Βενιζέλος από τις απαντήσεις του κοινού: «Είστε έξυπνος άνθρωπος, που αν τιθασεύσει το λόγο και τις φιλοδοξίες του μπορεί να συνεισφέρει στον τόπο. Καλή δύναμη!», σημειώνει αναγνώστης με το ψευδώνυμο «κόβοντας δρόμο, ενώ ο Γιάννης Λαμ. επισημαίνει: «Ο κίνδυνος είναι να παρασυρθείτε από τη δεινή ρητορική σας, και να της προσδώσετε αυτή την ΠΑΣΟΚική αλαζονεία («επίπλαστος συσχετισμός!») που έκανε το κόμμα να χάσει. Κρίμα να βάλετε μόνος σας γκολ από τα αποδυτήρια». «Πιστεύω πως το ΠαΣοΚ πρέπει να αλλάξει όνομα, να απομονώσει ΟΛΑ τα παλιά στελέχη, που ο λαός τα βλέπει σαν φαντάσματα (βλέπε Λαλιώτης, Κουλούρης, κ.λπ.) και να ξεκινήσει δυναμικά, υπό την καθοδήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου», είναι η άποψη της Lina.

Κάπου ανάμεσα στα σχόλια και ένα λιτό. «Βαγγελάρα συγχαρητήρια. Μην ανησυχείς, το όνομα είναι απλή συνωνυμία». Υπογραφή: Γ. Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή