ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΛΙΣΗ ΣΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου εναντίον τεσσάρων αξιωματικών του κρουαζιερόπλοιου «Dream», με σημαία Μπαχάμες, το οποίο προχθές κατά τη διαδικασία μετακίνησης έρματος από δεξαμενή σε δεξαμενή, κι ενώ βρισκόταν «δεμένο» στο λιμάνι της Ρόδου, παρουσίασε κλίση 10 μοιρών. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Ρόδου άσκησε ποινικές διώξεις για πρόκληση ναυαγίου με μορφή προσάραξης από πρόθεση και για διατάραξη ασφάλειας πλοίου από πρόθεση εναντίον, του πλοιάρχου Β Κασίμη, του ύπαρχου Ισίδωρου Μαγκριώτη, του Α μηχανικού Μπίλη Θεμελή και του Β μηχανικού Ευγένιου Μέτου. Και οι τέσσερις κρατούνται στο Λιμεναρχείο Ρόδου, όπως επίσης κι ένας εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, που μετέβη στη Ρόδο. Κατά πληροφορίες η Εισαγγελία Ρόδου, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή το γεγονός ότι οι δύτες, που επιθεώρησαν το σκάφος βρήκαν… κορμούς στο κάτω μέρος του έρματος! Οι κορμοί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τοποθετήθηκαν στους χώρους έρματος στην Τουρκία επειδή το σκάφος προσέκρουσε σε κάποιο, άγνωστο, αντικείμενο.

ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΜΕ… ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ

Ερευνα στη Βέροια

Ερευνα διενεργεί η Εισαγγελία της Βέροιας, μετά τη μήνυση που κατέθεσε κατ’ αγνώστων ο Δήμος Αντιγονιδών Ημαθίας για να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι ευθύνονται για το φυτοφάρμακο «Chlorpyriphos» που ανιχνεύτηκε στο δίκτυο ύδρευσης του δημοτικού διαμερίσματος Σταυρού σε ποσότητες κατά 2.260 φορές μεγαλύτερες από τα επιτρεπόμενα όρια. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου και για έντεκα ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν χωρίς νερό, προκειμένου να καθαρίσει το δίκτυο ύδρευσης από το φυτοφάρμακο.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ

Μετέφερε τα αρχαία προς πώληση

Κειμήλια ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, τα οποία στην παράνομη αγορά αρχαιοτήτων κοστολογούνται έως και 200.000 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή 46χρονου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας. Ο συλληφθείς, κάτοικος του Αστρους Κυνουρίας εντόπισε τα αρχαία αντικείμενα σε λαθρανασκαφή στην περιοχή του Αργους και σύμφωνα με τις πληροφορίες επρόκειτο να τα πουλήσει σε συλλέκτη στην περιοχή της Αθήνας. Οι αστυνομικοί που γνώριζαν την παράνομη δράση του τον εντόπισαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στα διόδια Ελευσίνας και προχώρησαν στη σύλληψή του. Οι αρχαιότητες μάλιστα βρέθηκαν εντός του Ι.Χ. αυτοκινήτου που οδηγούσε. Πρόκειται για μια επιτύμβια πυρολιθική στήλη που φέρει δίστιχη επιγραφή με τα ονόματα των προσώπων, τμήμα μαρμάρινης στήλης με παράσταση ολόσωμης μορφής, καθώς και ένας μαρμάρινος κορμός αντρικού ειδωλίου.

Ο ΕΟΦ ΕΦΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ

Πλαστός αντιτετανικός ορός

Την προσοχή των πολιτών που πρόκειται να κάνουν χρήση αντιτετανικού ορού, εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΦ, πρόσφατα διακινήθηκε στο Κόσοβο πλαστός αντιτετανικός ορός με εμπορική ονομασία Tetagam P/Tetanogamma, με αριθμούς παρτίδας 23945831Β, 23245851G, 23545831J και ξενόγλωσση επισήμανση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή