Αμεση κατάσβεση πυρκαγιάς στον Λυκαβηττό

Αμεση κατάσβεση πυρκαγιάς στον Λυκαβηττό

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μόλις έφτασε η αναφορά για φωτιά στον πευκόφυτο λόφο του Λυκαβηττού, στο κέντρο της Αθήνας. Αμέσως δόθηκε εντολή για κινητοποίηση μεγάλου αριθμού πυροσβεστικών οχημάτων και πυροσβεστών, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Το πρώτο όχημα έφτασε στο σημείο ελάχιστα λεπτά μετά την πρώτη ειδοποίηση, δηλαδή στις 3 μ.μ. και έσβησε τη φωτιά.

Οπως ανέφεραν στην «Κ» αξιωματικοί της Πυροσβεστικής «ευτυχώς ήταν μικρή και την πιάσαμε πριν προλάβει να επεκταθεί στο άλσος». Το πλήρωμα μάλιστα του πρώτου οχήματος ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου τα υπόλοιπα πυροσβεστικά μέσα που έσπευδαν στην περιοχή ότι η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε πριν καλά καλά ξεκινήσει…

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σημείο όπου υπήρχαν ξερόχορτα και έκαψε έκταση μόλις 10 τετραγωνικών μέτρων. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού και υπό τον φόβο να εκδηλωθεί δασική πυρκαγιά στο κέντρο της Αθήνας, συνεργεία του δήμου της Αθήνας προχώρησαν σε καθαρισμό του λόφου του Λυκαβηττού καθαρίζοντάς τον από σκουπίδια και ξερά χόρτα.

Τα ακριβή αίτια της χθεσινής φωτιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Πιθανότερο ωστόσο θεωρείται το σενάριο να προκλήθηκε από τσιγάρο που πέταξε ασυνείδητος οδηγός οχήματος που κινούνταν κατά μήκος της περιφερειακής οδού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή