Διακίνηση λαθρομεταναστών με συμμετοχή ενστόλων

Διακίνηση λαθρομεταναστών με συμμετοχή ενστόλων

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, με συμμετοχή ενστόλων, οδηγεί σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, η σύλληψη δυο αξιωματικών του Λιμενικού, προχθές το βράδυ στην περιοχή Σταυρού Θεσσαλονίκης. Οι δυο αξιωματικοί, -στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα-συνελήφθησαν από συναδέλφους τους της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που παρουσιάσθηκαν ως μέλη κυκλώματος που θέλει να διακινήσει λαθρομετανάστες με ασφάλεια. Οι δυο αξιωματικοί, ένας πλωτάρχης και ένας σημαιοφόρος, έλαβαν τα χρήματα ως προκαταβολή συνολικού ποσού 15.000 ευρώ, προκειμένου να διευκολύνουν τη μεταφορά 100 λαθρομεταναστών με κάλυψη των σκαφών μεταφοράς κατά την αποβίβασή τους σε ακτές της δικαιοδοσίας τους! Πρόκειται για τον διοικητή του Λιμεναρχείου Ιερισσού και τον προϊστάμενο του Λιμενικού Τμήματος Ν. Μαρμαρά οι οποίοι βρίσκονταν στο «στόχαστρο» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων από καιρό λόγω της «περίεργης» συμπεριφοράς και δράσης στις περιοχές τους. Κατά τη σύλληψή τους, στο τσαντάκι του πλωτάρχη βρέθηκαν δυο πιστόλια με γεμιστήρες και φυσίγγια ενώ εντοπίσθηκαν και υπολείμματα σκόνης που έμοιαζε με ναρκωτική ουσία και η οποία απεστάλη στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση. Κατά πληροφορίες οι διωκτικές αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο οι δυο αξιωματικοί να συνεργάζονταν και με μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ή άλλων λαθραίων προϊόντων και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής καθώς και έρευνες σε «στοχευμένα» σπίτια.

Να σημειωθεί ότι οι λαθρομετανάστες για να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα πληρώνουν από 1.500 ώς 3.000 ευρώ, ανά άτομο, ανάλογα τον προορισμό, δηλαδή κάποιο νησί του Αιγαίου ή την ηπειρωτική χώρα. Συνήθως από τα χρήματα αυτά ένα μέρος προορίζεται για το «λάδωμα» ανθρώπων των τοπικών αρχών οι οποίοι συνεργάζονται με τα κυκλώματα παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες.

«Σε περιπτώσεις διαφθοράς πρέπει να είμαστε σκληροί. Διότι την ίδια στιγμή που κάποιοι «συνάδελφοι» λιμενικοί και ακόμη χειρότερα αξιωματικοί, κάνουν «μπίζνες» με λαθρομετανάστες κάποιοι άλλοι αγωνίζονται, θέτοντας ακόμη και τη ζωή τους σε κίνδυνο, για να αποτρέψουν την είσοδο λαθρομεταναστών ή ανθρώπων κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικά ή άλλα λαθραία» ανέφεραν στην «Κ» κύκλοι της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι δυο συλληφθέντες λιμενικοί οδηγήθηκαν στο Ναυτοδικείο Θεσσαλονίκης όπου ο αντεισαγγελέας Ευάγγελος Χαριτάκης άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία. Επίσης εναντίον του Πλωτάρχη ασκήθηκε δίωξη και για παραβίαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Ηδη με εντολή της διοίκησης του Λιμενικού οι δυο συλληφθέντες αντικαταστάθηκαν και βρίσκονται, πλέον, στην διάθεση του Σώματος.

– Ειδικός φρουρός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη, εκτός υπηρεσίας, για κατοχή ναρκωτικών. Πρόκειται για έναν 27χρονο ο οποίος βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μέσα στο αυτοκίνητό του, σε περιοχή της Δράμας, από περαστικούς. Κατά πληροφορίες ο 27χρονος νεαρός δηλώνει χρήστης ναρκωτικών. Ηδη διενεργείται ΕΔΕ για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή