Θλιβερές εικόνες στο Κρατικό Νίκαιας

Θλιβερές εικόνες στο Κρατικό Νίκαιας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτοί κάδοι απορριμμάτων στα μαγειρεία, λιμνάζοντα νερά σε αποχωρητήρια, σκουπίδια και περιττώματα ζώων στον περιβάλλοντα χώρο, είναι ορισμένες από τις διαπιστώσεις των εποπτών της Νομαρχίας Πειραιά μετά πρόσφατο έλεγχό τους στο νοσοκομείο Κρατικό Νίκαιας. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχίας, οι επόπτες της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων «αντίκρισαν εικόνες εγκατάλειψης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές», ενώ τονίζεται ότι «το περιεχόμενο της έκθεσής τους παρουσιάζει ένα νοσοκομείο που μοιάζει περισσότερο με τόπο εξαθλίωσης παρά με χώρο θεραπείας».

Στα μαγειρεία

Ειδικότερα, μεταξύ των διαπιστώσεων των εποπτών είναι ότι σε πολλά σημεία του χώρου των μαγειρείων υπήρχαν ανοιχτοί κάδοι απορριμμάτων αντί των προβλεπόμενων κλειστών, στα δάπεδα των ψυκτικών θαλάμων κρέατος και πουλερικών -που σημειώνεται ότι δεν υπήρχαν σιφώνια- υπήρχαν υγρά αποστράγγισης από τα συντηρούμενα προϊόντα και σε διάφορες λεκάνες πλύσης εντοπίστηκαν πλαστικοί σωλήνες επί των ακροφυσίων των βρυσών. Στο χώρο επεξεργασίας κρεάτων, τα πλυμένα σκεύη ήταν εκτός κλειστών προθηκών, ενώ ο χώρος παραλαβής των τροφίμων ήταν βρώμικος.

Στα αποχωρητήρια και τα αποδυτήρια του προσωπικού των μαγειρείων, ο εξαερισμός ήταν ανεπαρκής και στα σιφώνια των δαπέδων δεν υπήρχαν σχάρες. Ειδικά στις τουαλέτες των γυναικών παρατηρήθηκαν λιμνάζοντα νερά στο δάπεδο.

Επιπλέον, πληθώρα απορριμμάτων, όπως πλαστικά μπουκάλια, τσιγάρα ακόμα και περιττώματα ζώων υπήρχαν στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ εντοπίστηκε και εκτεθειμένο ακάλυπτο φρεάτιο αποχέτευσης. Τέλος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη σκύλων στους χώρους εκτός των κτιρίων και εντός της περίφραξης του νοσοκομείου.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας, κ. Πάνος Παπαϊωάννου μιλώντας στην «Κ», δεν θέλησε να σχολιάσει την έκθεση των εποπτών της Νομαρχίας Πειραιά, καθώς όπως είπε δεν είχε την ευκαιρία να διαβάσει, αφού έφθασε στις υπηρεσίες του νοσοκομείου χθες το μεσημέρι. Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα ελεγχθούν οι παρατηρήσεις των εποπτών και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, έκανε λόγο για μία «αδιανόητη και νοσηρή κατάσταση» στο νοσοκομείο Νίκαιας, επισημαίνοντας ότι το ΕΣΥ προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στους Ελληνες πολίτες και ειδικά στους πολίτες των λαϊκών στρωμάτων και των φτωχών συνοικιών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή