Στην ολομέλεια Αρείου Πάγου το θέμα συμβασιούχων ΟΠΑΠ

Στην ολομέλεια Αρείου Πάγου το θέμα συμβασιούχων ΟΠΑΠ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια ακόμη φορά επανέρχεται στον Αρειο Πάγο το κρίσιμο ζήτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων στο Δημόσιο, καθώς υπόθεση που αφορά σε προσωπικό καθαριότητας του ΟΠΑΠ του θα απασχολήσει την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου.

Η υπόθεση είχε εισαχθεί προς συζήτηση ενώπιον της «μικρής» Ολομέλειας, απαρτίζεται από 23 αρεοπαγίτες, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, η απόφαση θα ληφθεί από το σύνολο των αρεοπαγιτών (50), τη μείζονα, δηλαδή Ολομέλεια του δικαστηρίου. Η Ολομέλεια θα κρίνει την υπόθεση των συμβασιούχων του ΟΠΑΠ, μετά την παρέμβαση των συνηγόρων τους, οι οποίοι ζήτησαν ως επιβεβλημένη την παραπομπή, προκειμένου να επιλυθούν κρίσιμα νομικά ζητήματα. Επιπλέον, όπως επισημάνθηκε, αναμένεται η απάντηση σειράς ερωτημάτων, που έχουν σταλεί από τα Πρωτοδικεία προς το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Η υπόθεση αφορά ειδικότερα, καθαρίστριες του ΟΠΑΠ, που απασχολούνται στον Οργανισμό από το 1990, με πλήρες ωράριο εργασίας και με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή