«Διαλογικά Μαθήματα» για το περιβάλλον

«Διαλογικά Μαθήματα» για το περιβάλλον

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα ήταν καλύτερο να μην είχε καεί η μισή Πελοπόννησος, αλλά είναι βέβαιο ότι τα δραματικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού βοήθησαν να αυξηθεί (και μάλιστα κατά πολύ περισσότερο) η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα «φλέγοντα» περιβαλλοντικά ζητήματα. Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού έλαβε την πρωτοβουλία να μην αφήσει την κρίσιμη αυτή στιγμή να πάει χαμένη και, με τη συμβολή ειδικών μελετητών και ανθρώπων του πνεύματος και της επιστήμης, οργανώνει μια εις βάθος συζήτηση για το περιβάλλον με τίτλο «Διαλογικά Μαθήματα».

Πρόκειται για 11 «συνεδρίες» για το περιβάλλον και τον πολιτισμό που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα (6-9 μ.μ.) στο κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας (Τριπόδων 28, Πλάκα) αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη θεματική ενότητα έχει τίτλο «Περιβάλλον-Ανθρωπος-Πολιτισμός» και συμμετέχουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας κ. Κώστας Καρράς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πασχάλης Κιτρομιλίδης (θα μιλήσουν για τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον ανά τους αιώνες, αλλά και για τη σημερινή υποβάθμιση του περιβάλλοντος), ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Βασίλης Καρδάσης και ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας κ. Γιάννης Παλαιοκρασσάς (θα αναφερθούν μεταξύ άλλων στις οικιστικές και κοινωνικές επιπτώσεις της βιομηχανικής επανάστασης).

Οσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ένα ή το σύνολο των Διαλογικών Μαθημάτων μπορούν να καλέσουν στα 210-3226693, 210-3215218 (εσωτ. 1 και 7). Κάθε μάθημα κοστίζει 15 ευρώ (φοιτητές 10 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή