Αττική κατά Βοιωτίας για το μολυσμένο νερό του ποταμού Ασωπού

Αττική κατά Βοιωτίας για το μολυσμένο νερό του ποταμού Ασωπού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες αναλύσεις νερού στο δίκτυο ύδρευσης του Ωρωπού πραγματοποίησε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνεχίζεται η επιβάρυνση με εξασθενές χρώμιο (όπως είχε βρεθεί σε προηγούμενους ελέγχους, στις αρχές του μήνα).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι τιμές ήταν εντός των ορίων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 2600/2001 για την ποιότητα του νερού, με εξαίρεση το δείγμα από τον οικισμό Νέα Εκάλη Ωρωπού, το οποίο το Γενικό Χημείο του Κράτους χαρακτηρίζει «οριακά σύμφωνο».

Οπως όμως επισημαίνει ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής, στην εν λόγω ΚΥΑ γίνεται αναφορά μόνο στο όριο συνολικού χρωμίου (είναι τα 50 μικρογραμμάρια ανά λίτρο) και όχι στο εξασθενές χρώμιο για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει θεσπίσει όριο.

«Εχουν ανοίξει μια τρύπα και κρύβουν το κεφάλι τους μέσα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γαβριήλ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απορία πώς ελήφθησαν νέα δείγματα νερού δεδομένου ότι οι επίμαχες γεωτρήσεις έχουν σφραγισθεί.

Ο κ. Κουρής, πάντως, έχει ήδη ζητήσει από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργεί «η ανεξέλεγκτη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων στα Οινόφυτα Βοιωτίας, δεδομένου ότι η περιοχή είναι εκτός νομού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή