Καταδικάστηκαν οι δύο λιμενικοί

Καταδικάστηκαν οι δύο λιμενικοί

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ένας ήταν ο «Μπάρμπας» και έκανε τις επαφές από το Κεντρικό Αιγαίο. Ο άλλος ήταν ο «Μίμης» και κανόνιζε σε ποια ακτή της Χαλκιδικής θα έβγαινε το σκάφος με τους λαθρομετανάστες… Και οι δύο ήταν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι συνελήφθησαν από συναδέλφους τους των Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος που εμφανίσθηκαν ως διακινητές και τους έδωσαν 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Χθες οι δύο συλληφθέντες αξιωματικοί, ο ένας Πλωτάρχης και ο άλλος Σημαιοφόρος, κάθισαν στο εδώλιο του Ναυτοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για παθητική δωροδοκία και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Το δικαστήριο καταδίκασε τον Σημαιοφόρο, προϊστάμενο του Λιμενικού Σταθμού Νέου Μαρμαρά σε φυλάκιση 3,6 ετών και τον Πλωτάρχη σε τρία χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για τη δωροδοκία και οπλοκατοχή, ενώ τον έκρινε αθώο για την κατοχή ναρκωτικών. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Οι άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν πληροφορίες από καιρό για τη δράση του πλωτάρχη. Την περασμένη εβδομάδα ένας από τους άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προσποιήθηκε τον δουλέμπορο, ήρθε σ’ επαφή μαζί τους και «έκλεισε» συμφωνία αντί 15.000 ευρώ να κρατήσουν δεμένα τα σκάφη του λιμενικού μέχρι να αποβιβαστούν σε ακτή της δικαιοδοσίας τους περίπου 100 λαθρομετανάστες από την Τουρκία. Οταν όλα κανονίστηκαν και εισπράχτηκε και η προκαταβολή των 3.000 ευρώ η Υπηρεσία συνέλαβε τους επίορκους λιμενικούς, αλλά η διαρροή της είδησης στέρησε από τις «Εσωτερικές υποθέσεις» την εξάρθρωση όλου του κυκλώματος.

Παράλληλα, για μια ακόμη φορά λαθρομετανάστες χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου «Κότσικας» της Σάμου έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, ένας άνδρας κι ένα μικρό παιδί, όταν η βάρκα που επέβαιναν μαζί με άλλα επτά άτομα βυθίστηκε. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των Λιμενικών οι υπόλοιποι επτά λαθρομετανάστες διασώθηκαν.

Την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης οι λιμενικοί περισυνέλεξαν δύο ακόμα νεκρούς λαθρομετανάστες, ενώ στα νησιά Κω, Σάμο, Λέσβου και Φαρμακονήσι εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά 70 λαθρομετανάστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή