Παραίτηση προέδρου ΟΚΑΝΑ «για προσωπικούς λόγους»

Παραίτηση προέδρου ΟΚΑΝΑ «για προσωπικούς λόγους»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) υπέβαλε πριν από μερικές ημέρες ο Κωνσταντίνος Μπάλλας, ψυχίατρος και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπάλλας επικαλείται προσωπικούς λόγους για την απόφασή του να παραιτηθεί, αλλά εμφανίζεται πρόθυμος να συνεχίσει να προσφέρει τη γνώση και την εμπειρία του στον τομέα ναρκωτικών.

Ο Κ. Μπάλλας είχε αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου του ΟΚΑΝΑ τον Ιούνιο του 2006 διαδεχόμενος την Αννα Κοκέβη και κατά τη διάρκεια της θητείας του προώθησε μεταξύ άλλων τη συνταγογράφηση υποκαταστάτων από γιατρούς του ΕΣΥ, καθώς και τη δημιουργία επιπλέον κέντρων χορήγησης μεθαδόνης και βουπρενορφίνης, με έμφαση στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν να έχουν καταργηθεί οι περιβόητες λίστες αναμονής των τοξικομανών στα προγράμματα απεξάρτησης.

Πρόσφατα, ο απερχόμενος πρόεδρος είχε ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη τη λειτουργία νέας μονάδας του ΟΚΑΝΑ εντός του αύλειου χώρου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή