Προς το εδώλιο, για τον Αλεξ

Προς το εδώλιο, για τον Αλεξ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Κάθε εμφάνιση στις ανακριτικές αρχές και άλλη κατάθεση, συνοδεύει τον ανήλικο Αλβανό που εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ στη Βέροια.

Ετσι και χθες, για τέταρτη φορά, κατά την εξέτασή του στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ο 13χρονος ανακάλεσε την κατάθεσή του αν και τον περασμένο Απρίλιο στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, είχε μιλήσει για τις συνθήκες θανάτου του 11χρονου Αλεξ και είχε επιβεβαιώσει τα όσα είχε αποκαλύψει ο ανήλικος Βορειοηπειρώτης.

Ο ανήλικος Αλβανός είπε χθες ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό και πως ότι έχει πει ήταν υπό πίεση και χωρίς τη θελησή του. Η στάση του αυτή εξέπληξε και τη μητέρα του η οποία φέρεται να μην γνώριζε τι θα έλεγε.

Διευκρινίσεις

Το Συμβούλιο Εφετών κάλεσε χθες όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εξαφάνισης του Αλεξ να προσέλθουν στο γραφείο της προέδρου στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για την υπόθεση. Προσήλθαν και οι 13, ενώ δεν εμφανίστηκε και πάλι ο πατέρας του μικρού Ρουμάνου ο οποίος, όπως και οι άλλοι έξι γονείς διώκεται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Παρούσα στη διαδικασία, η μητέρα του άτυχου Αλεξ, Νατέλα Ιτσουάιντσε, η οποία κατέθεσε υπόμνημα στο Συμβούλιο Εφετών και στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αποδίδει τις πράξεις των πέντε ανηλίκων «σε μίσος και φθόνο που κυριάρχησαν στις ανώριμες ψυχές τους, αλλά και των οικογενειών τους».

Παραιτήσεις συνηγόρων

Η σύλληψη πάντως του ανήλικου Βορειοηπειρώτη πριν από λίγες ημέρες για άλλη αξιόποινη πράξη στην Αθήνα έκανε τους δύο συνηγόρους του να παραιτηθούν από την υπεράσπισή του.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αναμένεται να συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα παραπεμφθούν σε δίκη οι πέντε ανήλικοι και οι 9 ενήλικες κατηγορούμενοι για την υπόθεση εξαφάνισης του Αλεξ Μεχισβίλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή