Το βιβλίο περνάει στην Ιστορία

Το βιβλίο περνάει στην Ιστορία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού φερόταν έως αργά χθες το βράδυ ο πιθανότερος επίλογος ενός μακρόσυρτου σίριαλ, που έφερε να πρωταγωνιστούν στο ίδιο σκηνικό πολέμου, πολιτικοί, επιστήμονες, κοινή γνώμη, και κατά πολλούς ήταν η αιτία «εξοστρακισμού» από τη Βουλή της κ. Μαριέττας Γιαννάκου. Ο νέος υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης αναμένεται άμεσα να ανακοινώσει την αντικατάσταση του σχολικού εγχειριδίου (όπως είχε γράψει πρόσφατα η «Κ») καθώς οι επ’ αυτού εισηγήσεις πυκνώνουν, έχοντας ως επίκεντρο την εξομάλυνση της όλης κατάστασης το ταχύτερον δυνατόν, με μια λύση που θα αφήνει ελάχιστα περιθώρια όξυνσης…

Μόλις χθες, και μετά το σχετικό αίτημα του κ. Στυλιανίδη, το αρμόδιο τμήμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου συνεδρίασε και απεφάνθη ότι στο «νέο» σχολικό εγχειρίδιο δεν έχουν διορθωθεί από τη συγγραφική ομάδα βασικές παρατηρήσεις της Ακαδημίας Αθηνών, δίνοντας ένα ισχυρότατο επιχείρημα για την απόσυρση του βιβλίου. Ηδη, δάσκαλοι της ΣΤ΄ Δημοτικού διδάσκουν με δική τους πρωτοβουλία το αμέσως προηγούμενο βιβλίο, το οποίο έχει δοκιμασθεί στα σχολεία επί 17 χρόνια, προτού αντικατασταθεί από το επίμαχο. «Είναι πολύ πιθανή η απόσυρση του βιβλίου διότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις», τόνισε χθες εμφαντικά στην «Κ» ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Θάνος Βερέμης, αποτυπώνοντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή