«Βιάστηκε το υπουργείο»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2008 θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από τη λειτουργία των μονάδων Κοζάνης – Πτολεμαΐδας και Μεγαλόπολης. Στο μεσοδιάστημα, η ΔΕΗ θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση των λιγνιτικών σταθμών της, στο βαθμό βέβαια που το επιτρέπει η τεχνολογία της προηγούμενης 40ετίας που χρησιμοποιούν οι εν λόγω μονάδες.

Αυτό υποστήριξε χθες, η ΔΕΗ σχετικά με την επιβολή προστίμου από το ΥΠΕΧΩΔΕ για τους αυξημένους ρύπους για τους οποίους η επιχείρηση καθιστά εμμέσως πλην σαφώς συνυπεύθυνους την πολιτεία αλλά και τους ιδιώτες επενδυτές στην ηλεκτροπαραγωγή. Στα στοιχεία που γνωστοποίησε χθες η ΔΕΗ αναφέρει ως βασικές αιτίες την επιδείνωση της ποιότητας του τοπικού λιγνίτη, η οποία δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί και οδήγησε σε μειωμένη απόδοση του ήδη εγκατεστημένου αντιρρυπαντικού εξοπλισμού, αλλά και στην αδυναμία περιορισμού της λειτουργίας ή και της πλήρους απόσυρσης των μονάδων παλαιάς τεχνολογίας, λόγω της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης, της παράλληλης απαγόρευσης αύξησης του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ και της καθυστέρησης λειτουργίας μονάδων ανεξάρτητων παραγωγών που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί από το 2001.

Την επιβολή προστίμου, η ΔΕΗ φέρεται να τη θεωρούσε αναμενόμενη, κύκλοι ωστόσο της επιχείρησης έκαναν λόγο χθες για βιασύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή