Αξιολόγηση στην τάξη ανέμενε η συγγραφική ομάδα

Αξιολόγηση στην τάξη ανέμενε η συγγραφική ομάδα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη ήταν η αντίδραση της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου Ιστορίας που αποσύρεται. «Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση διαπράττει ένα σοβαρό θεσμικό και πολιτικό ολίσθημα αποσύροντας το μόνο εγκεκριμένο, μέσα από νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού και αποκλείοντας τους εκπαιδευτικούς από την αξιολόγησή του», ανέφερε, σε χθεσινή της ανακοίνωση, η συγγραφική ομάδα με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΠΘ κ. Μαρία Ρεπούση. «Λυπούμαστε πραγματικά που ο κ. Στυλιανίδης αποφάσισε να ξεκινήσει την καριέρα του ως υπουργός Παιδείας υποχωρώντας σε ακραίες και ανεύθυνες προτροπές. Η συγγραφική ομάδα κατέβαλε από τη μεριά της κάθε προσπάθεια για να μην επικρατήσει η εθνικιστική ρητορική. Τώρα μελετά την άμεση δημοσιοποίηση του εγχειριδίου. Οι πολίτες και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί θα έχουν μ’ αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στη νέα βελτιωμένη έκδοση του βιβλίου για να το μελετήσουν και να αποκτήσουν ίδια γνώμη», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Παράληλα, μέλη της συγγραφικής ομάδας διατύπωσαν, μιλώντας στην «Κ», τις εξής παρατηρήσεις:

– Το βιβλίο έχει αξιολογηθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προτού να σταλεί προς εκτύπωση. (Στις 20/8 είχαν δοθεί τα φιλμ για την εκτύπωσή του.)

– Η Ακαδημία Αθηνών δεν έχει αρμοδιότητα για τα σχολικά βιβλία, και δεν υπάρχει όρος αξιολόγησης του βιβλίου από την Ακαδημία.

– Δεν τηρήθηκε ο όρος της αξιολόγησης του βιβλίου στην τάξη επί μία διετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή