ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

«Αδιανόητη η χρήση των λεωφορειοδρόμων»

Αυστηρές συστάσεις στους οδηγούς υπηρεσιακών κρατικών αυτοκινήτων απηύθυνε με εγκύκλιο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκ. Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας «αυτονόητο» ότι οφείλουν να ακολουθούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας «και να μην προκαλούν με τον τρόπο οδήγησης και τη συμπεριφορά τους το κοινό αίσθημα». Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι «όλα τα κρατικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων των μελών του υπουργικού Συμβουλίου, των υφυπουργών, των γενικών γραμματέων κ.λπ., υπόκεινται στην υποχρέωση εφαρμογής των περί τροχαίας κινήσεως γενικών όρων και κανόνων. Η χρησιμοποίηση δε, των λεωφορειολωρίδων από τα προαναφερόμενα οχήματα είναι παράνομη».

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Προσφυγή στο ΣτΕ για τις εξαιρέσεις

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε κάτοικος της περιοχής και ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής με την οποία εξαιρέθηκε από την αναδάσωση του Δρυμού της Πάρνηθας, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το καλοκαίρι, η δασική έκταση, περίπου 166 στρεμμάτων του Καζίνο της Πάρνηθας. Επίσης ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του περιφερειάρχη κατά το σκέλος εκείνο, κατά το οποίο δεν κηρύχθηκε απαλλοτριωτέα δασική έκταση 2.800 στρεμμάτων στον «πυρήνα» της Πάρνηθας και ανήκει στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα. Από την αναδάσωση έχουν εξαιρεθεί ακόμη δύο εκτάσεις των 60 και 70 στρεμμάτων που ανήκουν σε ιδιώτες. Στην προσφυγή επισημαίνεται ότι τόσο το Σύνταγμα, όσο και η δασική νομοθεσία δεν προβλέπουν «εξαιρέσεις στην απόλυτο υποχρέωση» που έχει η πολιτεία για αναδάσωση των εκτάσεων που κάηκαν.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

Αμεση κατάσβεση

Πριν προλάβει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις κατασβέστηκε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 2 το μεσημέρι σε θαμνώδη έκταση στα Γλυκά Νερά, στο ύψος της λεωφόρου Λαυρίου 83. Στο σημείο έσπευσαν 15 οχήματα και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά λίγα λεπτά μετά την εκδήλωσή της και πριν απειληθούν κατοικίες που υπάρχουν στην περιοχή.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΕΝ

Ο πρώην αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Φ. Νασιάκος

Νέος σύμβουλος ασφαλείας και διαχείρισης κρίσεων στο ευαίσθητο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανέλαβε ο πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Φώτης Νασιάκος με απόφαση του υπουργού κ. Γ. Βουλγαράκη. Ο κ. Νασιάκος επί αρχηγίας του οποίου εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ως σύμβουλος ασφαλείας, θα διαχειρίζεται, μέσω του Λιμενικού Σώματος, θέματα που έχουν σχέση με τη διακίνηση λαθρομεταναστών, ναρκωτικών και άλλων λαθραίων προϊόντων καθώς και με την Ερευνα και Διάσωση στο Αιγαίο.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ

Λήστευε τράπεζες

Σπείρα Αλβανών κακοποιών τα μέλη της οποίας το τελευταίο δίμηνο διέπραξαν σωρεία ληστειών σε βάρος τραπεζών, χρησιμοποιώντας ως μέσο διαφυγής αυτοκίνητα που νωρίτερα είχαν αφαιρέσει με την απειλή όπλων από ανυποψίαστους οδηγούς, εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν δύο από τους δράστες, ηλικίας 23 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται τέσσερα ακόμα άτομα μεταξύ των οποίων και ένας 28χρονος δραπέτης των δικαστικών φυλακών Λάρισας. Οι δύο συλληφθέντες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας αιφνιδίαζαν οδηγούς Ι.Χ. που στάθμευαν προσωρινά σε φανάρια ή περίπτερα και με την απειλή όπλων τους υποχρέωναν να αποβιβαστούν από τα αυτοκίνητά τους.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΘΥΜΑ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μεταφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ

Σε Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης Ασθενών στην Ιερουσαλήμ για περαιτέρω νοσηλεία μεταφέρθηκε χθες ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση αγνώστων στη διάρκεια συναυλίας στο Ελληνικό και ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού κρινόταν ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς υπέστη σημαντική κινητική αναπηρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή