Μαθητές, με σημάδια από τρωκτικά…

Μαθητές, με σημάδια από τρωκτικά…

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διαφορετική εκδοχή του «Ανθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ, διαδραματίζεται στον Δήμο Μόβρης Αχαΐας, καθώς αρουραίοι επιτίθενται κατά μικρών παιδιών Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς στην περιοχή Σαγέικα, προκαλώντας τραύματα σε όλο τους το σώμα… Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η μαρτυρία εκπαιδευτικού ο οποίος δήλωσε στην «Κ» ότι «εάν μπει κάποιος μέσα σε μια τάξη θα δει ότι άλλα παιδιά τα έχουν φάει τα ποντίκια στα χείλια, άλλα στα μάτια και άλλα στα πόδια».

Μέχρι στιγμής, οι τοπικές αρχές έχουν εφαρμόσει ανεπιτυχώς διάφορες μεθόδους εξολόθρευσης των τρωκτικών. Οι μυοκτονίες ήταν αναποτελεσματικές, ενώ σημειώθηκαν και περιστατικά κατά τα οποία τα παιδιά έφαγαν ποντικοφάρμακο! Ούτε οι ποντικοπαγίδες έφεραν όμως αποτέλεσμα και πλέον ο δήμος εναποθέτει τις ελπίδες του στην εξολόθρευση των τρωκτικών με πιο κλασικά μέσα: φέρνοντας δηλαδή γάτες στην περιοχή.

Οι κάτοικοι του καταυλισμού ζητούν την άμεση παρέμβαση του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα, καθώς τίθεται πλέον και ζήτημα δημόσιας υγείας. Οι ίδιοι ζητούν επίσης τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους καθώς εκεί, όπως υποστηρίζουν, εντοπίζεται η πηγή του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μόβρης κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, το επιστημονικό προσωπικό του ιατροκοινωνικού κέντρου ελέγχει υγιεινομικώς σε τακτά διάστήματα τους Ρομά, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων έχει εμβολιαστεί. Επιπλέον, σε εβδομαδιαία βάση μοιράζονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ήδη σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο δόθηκαν χρηματα από την Πολιτεία για την κατασκευή αποχετευτικών συστημάτων στους καταυλισμούς. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Παναγιωτόπουλος το πρόβλημα θα λυθεί όταν ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και δοθούν στεγαστικά δάνεια στους Ρομά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή