«Απόβαση» λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου

«Απόβαση» λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερημικές παραλίες της Μυτιλήνης και της Σάμου ήταν χθες ο προορισμός των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών καθώς κατάφεραν να μεταφέρουν, εκεί με φουσκωτές βάρκες, συνολικά 101 άτομα τα οποία, ωστόσο, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές. Από αυτούς οι 69 συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, οι 26 στη Σάμο και 6 στο Φαρμακονήσι. Επίσης συνελήφθησαν και δυο αλλοδαποί διακινητές σε Μυτιλήνη και Σάμο.

Ειδικότερα, στη θαλάσσια περιοχή Φυκιότρυπα Λέσβου και σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή εντοπίσθηκε και συνελήφθη αλλοδαπός που επέβαινε σε φουσκωτό σκάφος και δεν διέθετε ταξιδιωτικά έγγραφα. Ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε αποβιβάσει 15 λαθρομετανάστες στο νησί, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν. Επίσης στην περιοχή Θέρμα Μυτιλήνης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού και της ΕΛΑΣ 35 λαθρομετανάστες. Αλλοι 13 λαθρομετανάστες εντοπίσθηκαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή του αεροδρομίου Μυτιλήνης και σύμφωνα με δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία με δυο φουσκωτά που κατέστρεψαν μόλις έφθασαν στην Ελλάδα. Επίσης, στην περιοχή Μυστεγνών Λέσβου εντοπίσθηκαν ακόμη 6 λαθρομετανάστες μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και τρία παιδιά. Τέλος στις ακτές του Φαρμακονησίου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 6 ακόμη λαθρομετανάστες.

Δυνάμεις του Λιμενικού με πλωτά και αεροσκάφη ώς αργά χθες το βράδυ ερευνούσαν την ευρύτερη περιοχή Μυτιλήνης για τον εντοπισμό και άλλων λαθρομεταναστών. Χθες επίσης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ακόμη 26 λαθρομετανάστες στην Σάμο. Οι πρώτοι 21 λαθρομετανάστες, μαζί με τον διακινητή επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος και έπλεαν πλησίον του ακρωτηρίου Πράσο Σάμου όταν εντοπίσθηκαν τα ξημερώματα και συνελήφθησαν από το πλήρωμα πλωτού του Λιμενικού. Λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή ακρωτηρίου Γάτος Σάμου εντοπίσθηκαν ακόμη 5 λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα. Κύκλοι του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σημείωσαν ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες παρουσιάσθηκε μια αύξηση στον αριθμό των λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται καθώς τα κυκλώματα έκριναν ότι λόγω εκλογών στην Ελλάδα θα μπορούσαν να τους προωθήσουν ευκολότερα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή