Δείγμα μείωσης της διαφθοράς

Δείγμα μείωσης της διαφθοράς

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η χώρα μας, εκτιμούν αναλυτές της Διεθνούς Διαφάνειας, όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς. Πολύ καλές θεωρούνται, μάλιστα, οι επιδόσεις της, αφού «η Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2002 σημειώνει βελτίωση», όπως άλλωστε αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια – ΕΛΛΑΣ». Η εξειδικευμένη και ανεξάρτητη διεθνούς κύρους οργάνωση για τη μελέτη και την αντιμετώπιση της διαφθοράς βαθμολόγησε την Ελλάδα πέρυσι με 4.4, ενώ οι επιδόσεις βελτιώθηκαν περαιτέρω, καθώς σύμφωνα με την τελευταία παρουσίαση των στοιχείων, η χώρα μας βαθμολογείται με 4.6. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι οι χώρες που εξετάστηκαν αυξήθηκαν κατά δεκαέξι (179 το 2007 έναντι 163 το 2006).

Είναι σημαντικό, επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, ότι αυτές οι σημαντικές επιδόσεις της Ελλάδας, επιτεύχθηκαν σε μια χρονική περίοδο, όπου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μεμονωμένα περιστατικά διαφθοράς, τα οποία και παραπέμφθηκαν, όπως είναι γνωστό, άμεσα στη Δικαιοσύνη. Οπως προκύπτει, μάλιστα, από τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τους εκπροσώπους της Διεθνούς Διαφάνειας, έχει αποκατασταθεί πλήρως η αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας και στον τομέα αυτόν. Και αυτό διότι τα στοιχεία τα οποία αποστέλλονται, σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου, αποτελούν τη βάση για τη βαθμολόγηση της χώρας και λαμβάνονται πλέον υπόψη από τη Διεθνή Διαφάνεια «ως κρίσιμος παράγοντας διαμόρφωσης των επιδόσεων σε ό, τι αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς, σε αντίθεση με την αντιμετώπιση που είχαν τα στοιχεία αυτά από τον ίδιο οργανισμό επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή