Ηρωική γυναίκα έσωσε μικρή φώκια

Ηρωική γυναίκα έσωσε μικρή φώκια

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ελπιδοφόρο μήνυμα για το απειλούμενο είδος της φώκιας Monachus-monachus που δείχνει ότι δεν είναι… μονάχη στην προσπάθειά της να επιβιώσει στο Αιγαίο στέλνει η περίπτωση της «Βικτωρίας».

Είναι μια νεογέννητη φώκια που λίγο έλειψε να την καταπιούν τα κύματα σε μια ακτή της Τήνου αλλά μια γυναίκα που άκουσε τις κραυγές της, παρά τα μποφόρ, βούτηξε από την ακτή με τα ρούχα στη θάλασσα και την έσωσε. Το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι της Εταιρείας για την Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας οι οποίοι την παρέλαβαν πριν από λίγες ημέρες, ήταν να δώσουν το όνομα της γυναίκας στο νεογέννητο.

Η μικρή φώκια «Βικτωρία», φιλοξενείται τώρα στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου. Τρέφεται μ’ έναν ειδικό ψαροπολτό κι αν όλα πάνε καλά σε τέσσερις μήνες θα κολυμπήσει ελεύθερη στη θάλασσα για να ξανασμίξει με το είδος της και ίσως και με την μητέρα-φώκια που την έχασε στη θαλασσοταραχή.

Υπάρχει δυστυχώς και η άλλη όψη. Ενα από τα περίπου 60 αγριόγιδα που υπάρχουν ακόμη στα δάση των ελληνοβουλγαρικών συνόρων κι ένα ζαρκάδι σκότωσαν πέντε λαθροκυνηγοί πριν από λίγες ημέρες στο δάσος του Φρακτού της Δράμας. Αυτή τη φορά όμως δεν έφυγαν ανενόχλητοι αφού θηροφύλακες τους εντόπισαν, τους συνέλαβαν και κατάσχεσαν τα όπλα τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή