Σωροί σκουπιδιών από σήμερα στο Λεκανοπέδιο

Σωροί σκουπιδιών από σήμερα στο Λεκανοπέδιο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους κάδους θα παραμείνουν από σήμερα οι 6.000 τόνοι σκουπιδιών που παράγονται καθημερινά στην πρωτεύουσα, ενώ ανάλογη θα είναι η εικόνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι των δήμων στην καθαριότητα ξεκινούν από σήμερα απεργία, ζητώντας να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τη δυσμενή αυτή εξέλιξη δεν κατάφερε να ανακόψει η χθεσινή παρέμβαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας περί επίλυσης των αιτημάτων στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ασφαλιστικού.

Εως Τρίτη

Οπως ανακοίνωσαν χθες οι ομοσπονδίες εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ ΟΤΑ, ΠΟΠ ΟΤΑ), ξεκινούν από σήμερα 24ωρη απεργία και ακολουθεί 48ωρη αποχή και νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη. Σήμερα στις 11 το πρωί οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η τύχη των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε νέα συνέλευση την Τρίτη.

«Το ζήτημα μας ταλανίζει περίπου 17 χρόνια και έχουμε πάρει πάμπολλες υποσχέσεις και από την προηγούμενη κυβέρνηση και από την τωρινή», ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων χθες. «Αν δεν υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν σταματούν».

Η δέσμευση των υπουργείων

Την απεργία δεν κατάφερε να ανακόψει παρέμβαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών προς τις Ομοσπονδίες.

Τα δύο υπουργεία δεσμεύτηκαν ρητώς ότι θα τηρηθούν τα προσυμφωνημένα (περί ένταξης πέντε ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά), αλλά στο πλαίσιο της συνολικής επανεξέτασης του ασφαλιστικού το 2008.

Οι ομοσπονδίες απάντησαν ότι αυτό δεν μπορεί αν γίνει αποδεκτό και ζήτησαν την άμεση αποδοχή των αιτημάτων τους με ειδική νομοθετική ρύθμιση, ή «μινι-ασφαλιστικό», κάτι που απορρίπτει σήμερα η κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή