Εικονικό ταξίδι μαθητών στη Μαύρη Θάλασσα

Εικονικό ταξίδι μαθητών στη Μαύρη Θάλασσα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θαλάσσια πορεία του «Αιγαίο» παρακολούθησαν σχεδόν ζωντανά οι μαθητές δύο σχολείων από την Καλαμάτα.

Το «Αιγαίο» ξεκίνησε από τη Αθήνα πλέοντας προς τα Δαρδανέλλια, τη Θάλασσα του Μαρμαρά, το Βόσπορο και έφτασαν στο προορισμό τους, τη Μαύρη Θάλασσα. Ο κ. Βαγγέλης Παπαθανασίου περιγράφει τη Μαύρη θάλασσα ως πραγματικά μαύρη και πολύ διαφορετική από το Αιγαίο. «Σε βάθος μεγαλύτερο των 150 μέτρων σε αυτή τη θάλασσα δεν μπορεί να εισχωρήσει το οξυγόνο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ζωή. Από την άλλη πλευρά, εξαιτίας ακριβώς της έλλειψης οξυγόνου είδαμε ένα ναυάγιο που έχει διατηρηθεί άθικτο στον πάτο της θάλασσας», προσθέτει.

Καθημερινά στην ιστοσελίδα www. sesame-ip. eu παρουσιάζονταν οι εργασίες που πραγματοποιούνταν στο «Αιγαίο». Ταυτόχρονα μέρος του ταξιδιού κινηματογραφήθηκε και οι μαθητές των σχολείων παρακολούθησαν το βίντεο (που έφτασε στα χέρια τους πριν λήξει το ταξίδι), ενώ είχαν «συνδεθεί» με το πλοίο και τους επιστήμονες για περισσότερες εξηγήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή