Νέο εθνικό σχέδιο δράσης κατά του έιτζ

Νέο εθνικό σχέδιο δράσης κατά του έιτζ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έιτζ μας αφορά όλους. Είναι ζήτημα δημόσιας Υγείας, προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και πάνω απ’ όλα ζήτημα υγειονομικής ασφάλειας και δημοκρατίας. Αυτό τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλος κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του έιτζ, 2008-2013, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία σχετικά με την «πορεία» του έιτζ στη χώρα μας δεν δικαιολογούν εφησυχασμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στη χώρα μας, από την αρχή του έτους έως και τις 31 Οκτωβρίου 2007, δηλώθηκαν 420 νέα περιστατικά – έναντι 480 που είχαν δηλωθεί πέρυσι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οπως επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, η γενική πορεία της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας παρουσιάζει σταθερότητα, ωστόσο τόνισε ότι ο εφησυχασμός όλων όσον αφορά το έιτζ είναι η μεγαλύτερη απειλή. Ετσι, το σχέδιο δράσης κατά του έιτζ -που τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση- δίνει έμφαση στην πρόληψη. Μεταξύ των παρεμβάσεων που προβλέπει είναι:

– Διοργάνωση ετήσιων εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού.

– Δημιουργία Παρατηρητηρίου Υγείας Μεταναστών και Προσφύγων.

– Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό του κόστους θεραπείας για το έιτζ των ανασφάλιστων.

– Καθιέρωση ειδικού μαθήματος για το έιτζ και άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες σε τάξεις του Λυκείου.

– Θεσμοθέτηση της κατ’ οίκον νοσηλείας για τους ασθενείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή