«Θα μας χτυπήσουν», είχαν πει

«Θα μας χτυπήσουν», είχαν πει

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ευθυνών για την ηγεσία της ΕΛΑΣ εγείρουν νέα στοιχεία που έρχονται στο φως. Πέντε μέρες πριν από την αιματηρή ενέδρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του ειδικού φρουρού, με έγγραφο που απέστειλε προς τον γενικό αστ. διευθυντή Κρήτης Αντ. Βιτωράκη, την αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου και κοινοποίησε στην εφημερίδα «Ρεθυμνιώτικα Νέα», η Ενωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης προειδοποιούσε για την πρόθεση κακοποιών να αποτρέψουν αστυνομικούς ελέγχους στην περιοχή. Οι πληροφορίες που είχαν οι ειδικοί φρουροί και επισημαίνονται στο έγγραφο – προειδοποίηση ανέφεραν ότι σχεδιάζεται επίθεση εναντίον του πληρώματος του τζιπ που εκτελούσε ελέγχους μεταξύ των χωριών Κράνας και Λιβαδιών. Στο εν λόγω έγγραφο, με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Με αφορμή τα ληφθέντα μέτρα στον ορεινό Μυλοπόταμο θέλουμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις μας ως προς το σημείο μεταξύ των χωριών Κράνας και Λιβαδιών, διότι ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι άτομα από τα χωριά αυτά έχουν σκοπό με πρόφαση ένα στημένο έλεγχο να επιχειρήσουν να επιτεθούν εναντίον του πληρώματος που θα βρίσκεται εκεί, δεδομένου ότι ξέρουν πως δεν υπάρχει άλλη διαφυγή από το σημείο. Προτείνουμε να απαλειφθεί το σημείο αυτό ως σημείο ελέγχου σε οκτάωρη βάση και να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με δύο τζιπ τουλάχιστον». Παρά τα όσα επισήμαναν, κανένα πρόσθετο μέτρο δεν αποφασίστηκε από την ηγεσία της ΕΛΑΣ. Αντίθετα, πέντε ημέρες μετά επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον δραματικό τρόπο.

Αρση του τηλεφωνικού απορρήτου στο μεταξύ για τουλάχιστον 150 συνδέσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ανάμεσα στις οποίες και του 24χρονου Χ. Κάββαλου, ο οποίος απολογείται σήμερα στον τακτικό ανακριτή, ζήτησε η Ασφάλεια. Στόχος, να προκύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των ατόμων που συμμετείχαν στην ένοπλη ενέδρα αλλά και τις κλοπές μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης. Η προσπάθεια ταυτοποίησης των δραστών της ένοπλης επίθεσης της 5ης Νοεμβρίου συνεχίζεται δίχως νεότερα αποτελέσματα. Γεγονός που ενισχύει το ενδεχόμενο να μην έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα πάνω στα όπλα που διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν στην ενέδρα. Χθες, σε υπαίθρια περιοχή εντοπίστηκαν 2,5 κιλά κοκαΐνης, ενάμιση κιλό χασίς, τρία σακουλάκια με σπόρους ινδικής κάνναβης, ένα πιστόλι και μια κομμένη καραμπίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή