Η Αθήνα «εισβάλλει» στη βόρεια Αττική

Η Αθήνα «εισβάλλει» στη βόρεια Αττική

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα εξαπλώνεται, σαν ποτήρι που γέμισε και ξεχειλίζει, προς τα βόρεια του νομού Αττικής. Μέσα στην τελευταία πενταετία 4.746 νέες οικοδομικές άδειες εκδόθηκαν στη βόρεια Αττική, που πλέον αλλάζει με τον γνωστό ελληνικό τρόπο: χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς όρια.

Τα σχέδια για δημιουργία Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου μένουν στα συρτάρια. Ετσι, τους όρους δόμησης ορίζει για άλλη μια φορά η αγορά.

Ο Αγιος Στέφανος, η Ανοιξη, ο Διόνυσος, η Δροσιά, το Κρυονέρι, η Ροδόπολη, η Σταμάτα, οι άλλοτε αραιοκατοικημένες περιοχές όσων αναζητούσαν καλύτερη ποιότητα ζωής δίπλα στην Αθήνα, μετατρέπονται σε προάστια, σε οικιστική συνέχεια της πρωτεύουσας.

Ο Ωρωπός, ο Κάλαμος, το Καπανδρίτι, ο Μαραθώνας, οι Αφίδνες οικοδομούνται με πρωτόγνωρους ρυθμούς. Ολο και πιο πολλά εξοχικά, όλο και περισσότερες υποδομές παραθερισμού και αναψυχής, όλο και περισσότερες πρώτες κατοικίες.

Μεγαλύτερη οικοδομική άνθηση γνωρίζουν η Νέα Μάκρη (760 νέες οικοδομικές άδειες από το 2002), το Καπανδρίτι (583 νέες άδειες), ο Αγιος Στέφανος (482), ο Μαραθώνας (457), οι Αφίδνες (373) και ο Ωρωπός (311).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή