ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΕΚΟΥ

Ο τεχνικός κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα

Εξελίξεις που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε διεύρυνση του αριθμού των κατηγορουμένων έχει δρομολογήσει το περιεχόμενο της συμπληρωματικής απολογίας της Εύης Τσέκου ενώπιον του ανακριτή. Δικαστικοί κύκλοι διευκρινίζουν ότι αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τα σημεία της απολογίας της που ο ανακριτής θα κρίνει ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης σε συνδυασμό με τα όσα θα υποστηρίξει στην επικείμενη απολογία του ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος. Χθες, κατάθεση ενώπιον του ανακριτή έδωσε ο τεχνικός Γιώργος Ζώης, που σύμφωνα με την κατηγορουμένη φέρεται να ήταν παρών στη συνάντησή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» όπου, όπως υποστηρίζει, της υπεκλάπη το οπτικοακουστικό υλικό. «Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση» δήλωσε μετά τη δίωρη κατάθεσή του ο μάρτυρας ο οποίος -κατά πληροφορίες- ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε ότι δεν έχει δει ποτέ την Εύη Τσέκου ενισχύοντας έτσι, εμμέσως, τους ισχυρισμούς του Θέμου Αναστασιάδη και του δημοσιογράφου Γιάννη Μακρυγιάννη. Σύμφωνα με εκείνους, η συνάντηση έγινε σε χώρο της εφημερίδας όπου τους επεδείχθησαν σε laptop της Τσέκου δύο παγωμένα πλάνα από το dvd.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Επεστράφησαν οι επιταγές

Την επιστροφή των επιταγών που είχαν παρακρατηθεί από τον κ. Θέμο Αναστασιάδη χωρίς την επιβολή προστίμου, αποφάσισε η γαλλική Δικαιοσύνη σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του εκδότη. Σε αυτήν επισημαίνεται πως «η απόφαση της γαλλικής δικαιοσύνης για τον Θέμο Αναστασιάδη σχετικά με τις δίγραμμες επιταγές που του είχαν κρατηθεί για τυπικούς λόγους από τα γαλλικά τελωνεία είναι απόλυτα αθωωτική». Η απόφαση των δικαστικών αρχών της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Γαλλίας εξεδόθη στις 25 Φεβρουαρίου και προβλέπει επιστροφή των επιταγών ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ και των μετρητών, 3.800 ευρώ, που κατείχε ο κ. Αναστασιάδης καθώς και τη μη επιβολή προστίμου ή την άσκηση δίωξης εναντίον του. «Ετσι καταρρίφθηκε άλλη μία σκευωρία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι χθες το απόγευμα, πάντως, σχετική πληροφορία ή απόφαση δεν είχε γνωστοποιηθεί στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές.

ΗΜΕΡΑ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Εκπρόσωποι στον Πρόεδρο

Περίπου 750.000 παιδιά και 250.000 ενήλικες υποφέρουν από σπάνιες ασθένειες στη χώρα μας. Με την ευκαιρία της καθιέρωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σπανίων Παθήσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, η κ. Μαίρη Παπούλια και ο υφυπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παπαγεωργίου δέχθηκαν χθες στο προεδρικό μέγαρο τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Σπανίων Παθήσεων. Οπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η συνάντησή του με τους προέδρους των συλλόγων σπανίων παθήσεων, ασθενών, συγγενών των ασθενών, επιστημόνων και εθελοντών έχει σκοπό να ευαισθητοποιηθούμε όλοι σ’ ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που μπορεί προς στιγμήν να φαίνεται δισεπίλυτο, αλλά δύναται να λυθεί στο μέλλον». Ο κ. Παπούλιας έκανε έκκληση στις φαρμακοβιομηχανίες να μη λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το κέρδος, αλλά και την αλληλεγγύη προς τον άνθρωπο ώστε να βρεθούν φάρμακα για να αντιμετωπιστούν αυτές οι σπάνιες οι ασθένειες.

ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΕΚΑΒ

Αποχή γιατρών

Αποφασισμένοι να απέχουν από την εθελοντική συμμετοχή τους στις αεροδιακομιδές δηλώνουν οι «ιπτάμενοι» γιατροί του ΕΚΑΒ, που κάνουν λόγο για αθέτηση των υποσχέσεων εκ μέρους του υπουργείου Υγείας. Για το θέμα αυτό οι ιπτάμενοι γιατροί είχαν χθες αργά το απόγευμα συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου, η έκβαση της οποίας θα κρίνει εάν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

4,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Καμία ανησυχία λένε σεισμολόγοι

Μνήμες του σεισμού των 6,6 Ρίχτερ (Μάιος 1995) ξύπνησε σε πολλούς κατοίκους της Κοζάνης και των Γρεβενών η χθεσινή σεισμική δόνηση των 4,4 Ρίχτερ. Η δόνηση σημειώθηκε στις 12.01 το μεσημέρι και το επίκεντρό της εντοπίζεται κοντά στη λίμνη Πολυφύτου στον ίδιο εστιακό χώρο με τον μεγάλο σεισμό των 6,6 Ρίχτερ. Για μεμονωμένη σεισμική δόνηση που δεν πρέπει να μας ανησυχήσει μίλησε ο σεισμολόγος του ΑΠΘ κ. Μαν. Σκορδίλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή