Αρχίζει η δίκη για τον θάνατο Βαρθολομαίου

Αρχίζει η δίκη για τον θάνατο Βαρθολομαίου

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκδικάζεται την Τετάρτη εκτός απροόπτου, η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του διοικητή του ΙΚΑ Ιωάννη Βαρθολομαίου, που πριν από ένα χρόνο συντάραξε την κοινή γνώμη και κυριάρχησε επί μακρόν και σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου ως δράστη Δημ. Βρακατσέλη αναμένεται να ακολουθήσει υπερασπιστική γραμμή με πολιτικές αιχμές και σκληρή γλώσσα, ενώ οι δικαστές και οι ένορκοι, που θα απαρτίσουν τη σύνθεση του δικαστηρίου, καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν ο Ι. Βαρθολομαίος έχασε τη ζωή του από τα χτυπήματα του συζύγου της γυναίκας με την οποία είχε προσωπική σχέση ή από άλλη αιτία, όπως υποστηρίζει η υπεράσπισή του.

Και σε αυτήν τη διαδικασία, κυρίαρχο λόγο φαίνεται ότι θα έχουν οι γιατροί και συγκεκριμένα οι ιατροδικαστές, οι απόψεις των οποίων ωστόσο για τα αίτια θανάτου του διοικητή του ΙΚΑ συγκρούονται.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος θα θέσει σωρεία ενστάσεων μέσω του συνηγόρου του, κ. Γ. Αποστολόπουλου, με στόχο να καταδείξει ότι αποστερήθηκε των νομίμων δικαιωμάτων του, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, λόγω της ισχυρής κοινωνικά θέσης του θύματος. Μάλιστα, η υπεράσπιση θα κάνει λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν έγιναν δεκτά σειρά από αιτήματα που έθεσε ο κατηγορούμενος, όπως το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Ι. Βαρθολομαίου, η διενέργεια αναπαράστασης της δολοφονίας, ακόμη και εκταφής για να διαπιστωθεί ότι δεν ήταν τα χτυπήματα στο κεφάλι που οδήγησαν τον Ι. Βαρθολομαίο στον θάνατο, αλλά το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό της καρδιάς του.

Το βούλευμα

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παραπέμπει, όμως, δεν αφήνει ίχνος αμφισβήτησης, ότι πρόθεση του δράστη ήταν να σκοτώσει, κάτι που έπραξε χτυπώντας το θύμα στο κεφάλι με γροθιές και με το κινητό του. Οι δικαστές του συμβουλίου μάλιστα υιοθετούν τις απόψεις των ιατροδικαστών που δέχονται ως μόνη αιτία θανάτου τα ισχυρά χτυπήματα που ο Βρακατσέλης κατάφερε στο θύμα. «Στις 9 Φεβρουαρίου του 2007 και αφού είχε αποτύχει στην προσπάθειά του να μιλήσει με τη σύζυγό του, παρέμεινε με προφυλάξεις λίγο πιο κάτω από το πλατύσκαλο της εισόδου του διαμερίσματος που παρακολουθούσε (σ.σ.: το διαμέρισμα των γονέων της συζύγου του Θωμαΐδος, όπου το θύμα είχε ραντεβού μαζί της), αποφασισμένος να του επιτεθεί μετά την έξοδό του και με τις υπέρτερες σωματικές του δυνάμεις να τον χτυπήσει θανάσιμα. Μόλις τον αντίκρισε, τον πλησίασε και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τον αιφνιδίασε, λέγοντάς του: Τι κάνεις εδώ; Τι θέλεις; Οταν κατάλαβε ότι εκείνος τον γνώρισε, αλλά αδιαφόρησε, με σκοπό να φύγει, του επιτέθηκε και του κατάφερε ισχυρά πολλαπλά και αλλεπάλληλα χτυπήματα με τις γροθιές και με το κινητό του τηλέφωνο, σε ευαίσθητα σημεία της κεφαλής, με αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων, εκτεταμένα αιματώματα… συνεπεία των οποίων, ως μόνης ενεργού αιτίας, επήλθε ο θάνατος αυτού. Οταν είδε το θύμα αναίσθητο, γεμάτο μελανιές και αίματα, ξαπλωμένο στο πλατύσκαλο, σταμάτησε, έχοντας πραγματοποιήσει τον ανθρωποκτόνο σκοπό του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή