ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ

Κατάθεση Βρακατσέλη για την υπόθεση Βαρθολομαίου

Εκτενή περιγραφή της συμπλοκής που σημειώθηκε μεταξύ του συζύγου της Δημήτρη Βρακατσέλη και του διοικητή του ΙΚΑ Ι. Βαρθολομαίου, η οποία κατέληξε στον θάνατο του τελευταίου, έδωσε καταθέτοντας χθες ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η κ. Θωμαΐς Βρακατσέλη. Η μάρτυρας επανέλαβε ότι παρακολούθησε τη συμπλοκή μεταξύ των δύο ανδρών από το «ματάκι» της πόρτας του διαμερίσματος της οδού Λυκάβου, χωρίς να καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι ο άνδρας που πάλευε με τον Ι. Βαρθολομαίο ήταν ο σύζυγός της. Εν συνεχεία η ίδια υποστήριξε ότι πανικοβλήθηκε και δεν άνοιξε την πόρτα, για να επέμβει. Ο ισχυρισμός αυτός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εισαγγελέως, η οποία έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «απανθρωπιά» εκ μέρους της κ. Βρακατσέλη. «Ο άλλος κινδυνεύει, βλέπετε ότι γίνεται μια φασαρία και δεν βγαίνετε; Μπορεί, εάν βγαίνατε να μη συνέβαινε τίποτα. Στην ηλικία σας η ωριμότητα θα έπρεπε να συνάδει με τη λογική. Τόση απανθρωπιά…», είπε η εισαγγελέας. Η κ. Βρακατσέλη υποστήριξε επίσης ότι ο σύζυγός της δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα. «Πιστεύω ότι ήρθε εκεί, γιατί ήθελε τον δικό μου εξευτελισμό, τη δική μου διαπόμπευση», είπε. Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

Ρήγμα πανεπιστημίων – ΤΕΙ

Μεγαλώνει το ρήγμα στις σχέσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων στις προτάσεις επί του νομοσχεδίου των μεταπτυχιακών, που κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Θράκης και προεδρεύων της Συνόδου κ. Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, προτείνουν ότι τα ΤΕΙ θα πρέπει να μπορούν να οργανώνουν αυτοδύναμα μεταπτυχιακά (και όχι υπό την εποπτεία των πανεπιστημίων) αφού αξιολογηθούν από εξωτερικούς κριτές, (το νομοσχέδιο προβλέπει ως όρο την εσωτερική αξιολόγηση). Αλλη βασική αλλαγή που προτείνει η επιτροπή της Συνόδου υπό τον πρύτανη του Οικονομικού Παν. Αθηνών κ. Γεώργιο Πραστάκο είναι να απαλειφθεί η διάταξη ότι το υπουργείο χρηματοδοτεί μόνο ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για κάθε τμήμα ΑΕΙ. Οι πρυτάνεις τονίζουν ότι «τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών δικαιούνται χρηματοδότησης από τον τακτικό προϋπολογισμό».

«ΛΙΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ» ΤΗΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Η υγεία της κ. Γιαννάκου

Ως «λίαν ικανοποιητική» κρίνουν οι θεράποντες γιατροί την κατάσταση της υγείας της τέως υπουργού Παιδείας κ. Μαριέττας Γιαννάκου που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Οπως αναφέρει χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, η κ. Γιαννάκου την περασμένη Δευτέρα «εξήλθε σε καλή γενική κατάσταση από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας -όπου νοσηλευόταν και την Τετάρτη διεκόπη κάθε ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή και παραμένει απύρετη. Η γενική κατάσταση της υγείας της κρίνεται λίαν ικανοποιητική και ήδη βρίσκεται σε πρόγραμμα γενικής αποκατάστασης».

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

Ακριβότερο το νερό

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ έρχονται κατά τη διάρκεια του έτους. Οπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, κ. Κώστας Κωστούλας, οι αυξήσεις δεν θα ξεπεράσουν τον πληθωρισμό και θα συνοδεύονται από την επιβολή του τέλους βιολογικών καθαρισμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΥΔΑΠ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, τα αποθέματα της πρωτεύουσας είναι κατά 350 εκατ. m³ λιγότερα από πέρυσι, ποσότητα που ισοδυναμεί με 10 μήνες κατανάλωσης. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα η ΕΥΔΑΠ αντλεί 350.000m³ νερού ημερησίως από την Υλίκη, η οποία παρέμενε ανενεργή τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ

Θάνατος νεοσύλλεκτου σμηνίτη

Τον θάνατο του 19χρονου σμηνίτη Καλογερόπουλου Παναγιώτη θρηνεί από χθες η Πολεμική Αεροπορία της χώρας. Ο νεοσύλλεκτος σμηνίτης, που υπηρετούσε στην 124 ΠΒΕ, απεβίωσε χθες το πρωί, λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως, με διάγνωση μικροβιακής μηνιγγίτιδας. Η κηδεία του σμηνίτη θα τελεστεί σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάτρα. Με απόφαση του ΓΕΑ, στη μονάδα που υπηρετούσε ο 19χρονος έχουν λάβει χώρα εκτεταμένες απολυμάνσεις, ενώ οι συνυπηρετούντες σμηνίτες έχουν υποβληθεί, για προληπτικούς λόγους, στην προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Συνελήφθησαν οι δράστες

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 40χρονου Θεόδωρου Σπηλιόπουλου, που έγινε στις 3 Μαρτίου στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Αχαρνών, για ασήμαντη αφορμή. Δράστες της άγριας δολοφονίας, δύο Αλβανοί 23 και 24 ετών οι οποίοι έχουν ομολογήσει, ενώ βρέθηκε και το όπλο του εγκλήματος. Οπως προκύπτει, ο 23χρονος -μετά από λεκτική συμπλοκή με το θύμα για προτεραιότητα στον δρόμο- έσπευσε στο σπίτι του, για να πάρει το όπλο και με τον 24χρονο φίλο του, ο οποίος θα οδηγούσε τη μηχανή, εντόπισε το αυτοκίνητο του 40χρονου και τον σκότωσε, πυροβολώντας μια φορά στην κοιλιά. Δράστης και συνεργός συνελήφθησαν.

ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΡΕΥΝΑ Η ΕΛ.ΑΣ.

Ελαστικές σφαίρες κατά διαδηλωτών

Ερευνα διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Τσιατούρας προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για χρήση ελαστικών σφαιρών κατά διαδηλωτών στη μεγάλη πορεία της περασμένης Τετάρτης, καθώς και να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα, αν προκύψουν ευθύνες αστυνομικών. Οπως διευκρινίζει η ανακοίνωση της αστυνομίας όπλα που εκτοξεύουν ελαστικά βλήματα δεν χρησιμοποιούνται κατά διαδηλωτών. Πάντως, στις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν τέτοια όπλα, πλην όμως, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματικού στην «Κ», τα βλήματα των συγκεκριμένων είναι τελείως διαφορετικά με εκείνα που βρέθηκαν μετά τη διαδήλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή