Οι απεργίες παραλύουν τις μεταφορές

Οι απεργίες παραλύουν τις μεταφορές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καθεστώς «ομηρίας» από σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων τελεί η χώρα, ενώ άκαρπη απέβη χθες η μακρά συνάντηση του υφυπουργού Οικονομίας κ. Αντώνη Μπέζα με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Η απεργία του συγκεκριμένου κλάδου έχει προκαλέσει χάος και ταλαιπωρία για εκατομμύρια Ελληνες. Αφορμή για τον εν εξελίξει απεργιακό κλοιό αποτελεί το αίτημα για αυξήσεις στα κόμιστρα που έχει επεκταθεί στο σύνολο σχεδόν των μεταφορών της χώρας, με την επίκληση της αύξησης στη διεθνή τιμή του πετρελαίου.

Κρίσιμες για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα θα είναι οι σημερινές συναντήσεις της ομοσπονδίας ιδιοκτητών φορτηγών με υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων.

Στο μέτωπο των Ολυμπιακών Αερογραμμών συνεχίζεται για 11η ημέρα η λευκή απεργία των πιλότων των ελικοφόρων αεροσκαφών, με αποτέλεσμα την ακύρωση δεκάδων πτήσεων, την ταλαιπωρία των ταξιδιωτών και μεγάλο κόστος για την εταιρεία. Οι πιλότοι των ελικοφόρων αεροσκαφών ζητούν την υπογραφή χωριστής συλλογικής σύμβασης από αυτήν των υπολοίπων πιλότων στην οποία θα περιλαμβάνεται επίδομα ύψους 1.200 ευρώ. Με οικονομικά αιτήματα ακινητοποίησαν χθες και οι αυτοκινητιστές ταξί τα οχήματά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή